¨ΕΠΙΘΕΣΗ¨ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΑΝΙΟΥ….

Έγινε επίθεση στα μαθήματα Κορανίου στο Διδυμότειχο !

1671545932e6ed7e54457fc8edc1bd6d_XL

Επίθεση πραγματοποιήθηκε στα μαθήματα Κορανίου στην πόλη Διδυμότειχο, στην Δυτική Θράκη.

Η επίθεση αναφέρεται πως έγινε από άγνωστα άτομα το βράδυ της 8/12 στον Πολιτιστικό σύλλογο Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, υπό την αιγίδα του οποίου συνεχίζονται τα μαθήματα Κορανίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε από έμπιστες πηγές κατά την επίθεση έσπασαν τζάμια των γραφείων.

Στις 7 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου άρχισαν τα μαθήματα Κορανίου με 50 μαθητές.

Στην πόλη Διδυμότειχο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ζει μικρός αριθμός Τουρκομουσουλμάνων. Λειτουργεί ένα τζαμί με μιναρέ και μειονοτικό σχολείο. Από την άλλη το τζαμί Τσελεμπί Σουλτάν Μεχμέτ παραμένει εδώ και πολλά χρόνια κλειστό. Η Αδριανούπολη παλιότερα ήταν πρωτεύουσα των Οθωμανών και η επίθεση σε αυτή την περιοχή που παλιά ήταν προάστιο της, αναμφίβολα αποτελεί ένα χτύπημα στην θρησκευτική ελευθερία.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9/12/2013

Σχ : Όταν τον Αύγουστο έσπασαν 6-7 εκκλησάκια από αυτά που είναι πάνω στον δρόμο στην περιοχή του Μικρού Δερείου, εκείνο δεν ήταν χτύπημα στην θρησκευτική ελευθερία ; Άραγε για αυτό έγραψε τίποτε το περιοδικό τότε ; ….