ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ…

O Tζεμίλ Καμπζά μετείχε σε σύνοδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

kabza

Στις 10/12 επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας διεθνές συνέδριο και ημέρα μνήμης. Στο διεθνές συνέδριο και στην μέρα μνήμης μετείχε μετά από πρόσκληση του προέδρου της Εσθονίας Τόμας Ίλβες και ο Τζεμίλ Καμπζά, εκπροσωπώντας ως πρώην πρόεδρος την BTAYTD ( Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στο διεθνές συνέδριο που οργανώθηκε στις 10/12 σε ξενοδοχείο στο Ταλίν μετείχαν 29 ειδικοί ομιλητές από διάφορες χώρες του κόσμου.

………………….

Στην σύνοδο όπου μετείχαν με ειδική πρόσκληση περίπου 400 ατόμα, ο Τζεμίλ Καμπζά εκπροσωπώντας την BTAYTD, παρουσίασε ένα κείμενο που έθετε τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Το γραπτό κείμενο που περιέγραφε τα καθημερινά θέματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης και είχε ετοιμαστεί για το BAKEŞ από τον Δρ. Αλή Χουσείνογλου, τον Τζεμίλ Καμπζά και την Περβίν Χαϊρουλλάχ, μοιράστηκε στους ομιλητές και στους μετέχοντες του συνεδρίου.

Στο κείμενο περιλαμβάνονταν ευρείες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της δυτικής Θράκης, την κοινωνικο-οικονομική της κατάσταση, την άρνηση της εθνικής ταυτότητας, την ελευθερία ίδρυσης συλλόγων, το θέμα του άρθρου 19, την μειονοτική εκπαίδευση, την θρησκευτική εκπαίδευση, το θέμα των βακουφίων, τα προβλήματα που υπάρχουν στο πολιτικό πεδίο, όπως και για την κατάσταση του μειονοτικού τύπου.

Εφ. Μπιρλίκ 17/12/2013

Σχ : Δηλαδή ο Τούρκος φορολογούμενος πληρώνει για να πάει στο Ταλίν ο Καμπζά να μοιράζει φωτοτυπίες που δεν διαβάζει κανείς ;  Τι να πω …

Τζεμίλ φτού να μην σε βασκάνω ! Ζωάρα περνάς  ! 

Να θυμίσω επίσης πως πριν από λίγα χρόνια κάποιοι φωστήρες σκεφτόταν να κατεβάσουν τον Καμπζά και για υποψήφιο βουλευτή με την ΝΔ. !