ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΙΜΙΩΝ

Συζητήσεις  προκάλεσε το δόσιμο ελληνικής ονομασίας στα νησιά Καρντάκ (σημ μεταφρ : Ίμια)

kardakkayaliklari3541

Τα νησιά Καρντάκ στα οποία το 1996 μετά από το ναυάγιο ενός πλοίου προκλήθηκε κρίση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα και έκτοτε συχνά έρχονται αντιμέτωπα εκεί τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών, προκάλεσαν μια νέα διαμάχη.

……………

Ενώ μέχρι πριν δύο εβδομάδες το διάσημο πρόγραμμα αναζήτησης Google Earth δεν είχε καμμία φράση πάνω στα Ίμια, άρχισε ξαφνικά να δείχνει πως ανήκουν στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα Google Earth άρχισε να φαίνεται πάνω στα νησιά στα αγγλικά και ελληνικά η φράση İmia Limnia Ena και İmia Limnia Dio. Αναφέρεται επίσης πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού έρχονται πιο συχνά στα Καρντάκ, ρίχνουν άγκυρα και δεν επιτρέπουν στους Τούρκους ψαράδες να πλησιάσουν.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ

Ο Αρίφ Γιλμάζ-μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μπόντρουμ δήλωσε σχετικά : ¨Έπρεπε να έχει προσεχθεί το μήνυμα που έδωσαν παγκοσμίως οι Τούρκοι κομμάντο, όταν αποβιβάστηκαν εκεί το 1996 μετά από ένα ατύχημα με πλοίο που συνέβη εκεί. Εκεί είναι τουρκικό έδαφος και για αυτό δεν υποχωρούμε. Παρουσιάζονται όμως προβλήματα καθώς σε μηχανές αναζήτησης και σε ναυτιλιακούς χάρτες τα νησιά Καρντάκ εμφανίζονται ως ελληνικά. Ξένα σκάφη, γιότ και εμπορικά πλοία που κάνουν διεθνείς μεταφορές, περνώντας το ιδιαίτερα τα καλοκαίρια από εκεί διστάζουν σχετικά με το ποιά σημαία να σηκώσουν. Αν πιστέψουν βλέποντας τον χάρτη πως είναι ελληνικά και σηκώσουν σημαία, επεμβαίνει το τουρκικό λιμενικό, και αν σηκώσουν τούρκικη σημαία επεμβαίνει το ελληνικό λιμενικό. Τούρκοι ναυτικοί που ξέρουν καλά την περιοχή, δεν πλησιάζουν τις βραχονησίδες Καρντάκ για να μην υπάρξει κρίση. Αλλά το ελληνικό λιμενικό έφτασε μέχρι του σημείου να παρενοχλήσει μέχρι και τουρκικά σκάφη που μετείχαν σε έναν διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα. Θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες ώστε να επανορθωθεί το λάθος στο Google και στις ναυτιλιακές ιστοσελίδες¨.

Πρακτορείο Ειδήσεων Ντογάν 7/12/2013

 Σχ : Το ψάξαμε και στο Google Earth και όντως η εικόνα που παρουσιάζεται είναι η κάτωθι : 

4

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone