ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Λογοκρισία στα ¨Ταγίπ¨ των συνθημάτων

dsc_0299

Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε στην Αττάλεια για άτομα που μετείχαν στις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί, το όνομα Ταγίπ Ερντογάν λογοκρίθηκε, ενώ το νερό που έπιναν οι αστυνομικοί και η βενζίνη που χρησιμοποίησαν τα αστυνομικά οχήματα ΤΑΜΑ περιγράφονται ως ¨φθορά δημόσιας περιουσίας¨.

Κατηγορητήριο 157 σελίδων ετοιμάστηκε για 170 άτομα που μετείχαν σε γεγονότα εκείνης της περιόδου, που τώρα κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων και για φθορά δημόσιας περιουσίας. Διαπιστώθηκε επίσης πως στο κατηγορητήριο που αναφέρεται στα συνθήματα και στα πανό που εμφανίστηκαν στην διάρκεια των επεισοδίων, αφαιρέθηκε το όνομα του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

………….

Στο κατηγορητήριο αναφέρονται συνθήματα όπως ¨Παντού Ταξίμ, παντού αντίσταση, Πάρε την αστυνομία σου και φύγε, Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μην ξεχνάτε ο λαός αυτός δεν πουλήθηκε, ……….. Από τα συνθήματα εντύπωση προκαλεί πως αφαιρέθηκε η φράση ¨Ταγίπ¨ που υπήρχε σε κάποια από αυτά.

Μιλώντας σχετικά με το κατηγορητήριο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σύγχρονων Νομικών Μονή Ερμής δήλωσε ¨Πρώτη φορά θα δικαστεί στην Αττάλεια τόσο πολυπληθής δίκη. Εξετάζουμε λεπτομερώς το κατηγορητήριο.Και θα παρακολουθήσουμε την δίκη στις 17-21 Μαρτίου. Η λογοκρισία σχετικά με το όνομα του πρωθυπουργού Ερντογάν που αναφερόταν σε συνθήματα και πανό, αποτελεί παραβίαση της διαδικασίας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό έγινε από σεβασμό προς τον Ερντογάν. Διότι στο κατηγορητήριο όλα ακόμη και οι βρισιές πρέπει να αναγράφονται.

…………

Ο εισαγγελέας τα τρόφιμα που κατά την διάρκεια των επεισοδίων δόθηκαν στους αστυνομικούς και τα καύσιμα που κατανάλωσαν τα αστυνομικά οχήματα τα καταγράφει ως φθορά δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα καθορίζει τα νερά και αναψυκτικά που ήπιαν οι αστυνομικοί σε 15 χιλιάδες λίτρα και ορίζει τα έξοδα ως 70 χιλιάδες λίρες. Επίσης ως φθορά δημόσιας περιουσίας αναφέρονται στο κατηγορητήριο και 10 χιλιάδες λίρες που καταναλώθηκαν για καύσιμα αστυνομικών οχημάτων και άλλες 27 χιλιάδες λίρες για ενοικίαση οχημάτων. Μα δεν είναι φθορά δημόσιας περιουσίας αυτό. Δεν μπορείτε να προβάλετε την κόκα κόλα και το νερό που πίνουν οι αστυνομικοί ως φθορά. Διότι αν είναι έτσι βάλτε και τα έξοδα για το κατούρημα στην τουαλέτα των αστυνομικών¨.

Haber.sol.org. 2/12/2013

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone