ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μπαρίς Γκιουλέρ : Παράλογο να είμαι μέλος παράνομης οργάνωσης !

fft64_mf1872483 (1)

Ο Μπαρίς Γκιουλέρ γιός του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ που συνελήφθη και προφυλακίστηκε, υπερασπίστηκε εαυτόν στο δικαστήριο λέγοντας πως ¨Σε περίπτωση που προφυλακιστώ θα βλαφτεί η φήμη μου¨.

Οι Καάν Τσαλαγιάν και Μπαρίς Γκιουλέρ (σημ. μεταφρ : γιοί υπουργών) προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της ¨δωροληψίας και μεσολάβησης για το ίδιο αδίκημα και στάλθηκαν στις φυλακές Μέτρις. Σύμφωνα με την είδηση του Γιαλτσίν Μπελ από την εφημερίδα Σοζτζού ο γιός του υπουργού Μουαμέρ Γκιουλέρ στην κατάθεση του την Πέμπτη στην εισαγγελία Κωνσταντινούπολης που διεξάγει την έρευνα ανέφερε τα εξής :

Μπαρίς Γκιουλέρ : Δεν είμαι μέλος παράνομης οργάνωσης. Ούτε ίδρυσα, ούτε διοίκησα καμμία τέτοια. Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Η γνωριμία μου με τον Ριζά έγινε ως εξής. Ο Ρ.Μ. είναι μακρινός μου συγγενής που παλιότερα είχε πτωχεύσει. Ως οικογένεια είχαμε επενδύσει σε αυτόν και όταν φαλίρισε δεν μπόρεσε να δώσει τα χρήματα μας. Μετά από κάποιο διάστημα έμαθα πως εργάζεται δίπλα στον Ριζά Σαρράφ. Έμαθα πως εργαζόταν με μισθό συν τα πρίμ. Συναντηθήκαμε μαζί του κα μας είπε πως με τα πριμ που έπαιρνε θα μπορούσε να μας πληρώσει. Πήραμε μόνο το 10% εξ όσων είχαμε να παίρνουμε. Μίλησε με τον κύριο Ριζά, και εκείνος κόβοντας του τα πριμ πλήρωσε ένα μέρος από αυτά που είχαμε να παίρνουμε. Πέραν τούτου, δεν υπήρξε κάποια συζήτηση για παρακολούθηση. Δεν αποδέχομαι αυτήν την κατηγορία. Δεν έχω την ισχύ να βγάλω μια ταυτότητα που υπογράφει όλη σχεδόν η κυβέρνηση. Πέραν των χρημάτων που έδωσε ο κύριος Ριζά για τα χρήματα που είχα να παίρνω από τον κύριο Ρ. , δεν έχω χρήματα να παίρνω από τον ίδιο. Τον κύριο Ριζά τον ξέρουμε σαν φιλάνθρωπο και σεβαστό άνθρωπο. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε δουλειά ου να έκανα για αυτόν έναντι χρημάτων. Αν εξεταστεί θα φανεί το πόσο λίγο συναντώμαι με τον πατέρα μου. Δεν μεσολάβησα για να μετατεθεί (σημ μεταφρ : κατά παραγγελία του Ριζά…) κανένας αστυνομικός. Καθώς μου έχει παρασχεθεί αστυνομική προστασία εδώ και 1 χρόνια, κάθε βήμα που κάνω παρακολουθείται από την αστυνομία. Για αυτό το λόγο το να ενταχθώ σε παράνομη οργάνωση και να μπω σε αυτές τις δουλειές είναι κάτι το παράλογο. Δεν υπήρξε καμμία πράξη μου που να επιβάλλει την προφυλάκιση μου. Δεν υπάρχει καμμία απολύτως απόδειξη για τα αποδιδόμενα σε μένα εγκλήματα. Είναι σε όλους γνωστό πως ως γιός κάποιου που επί 40 χρόνια υπηρετεί αυτό το κράτος, δεν θα εμπλεκόμουν σε ένα τόσο ντροπιαστικό περιστατικό. Σε περίπτωση που προφυλακιστώ, οι δουλειές που επί χρόνια κρατώ σε μια ισορροπία θα διαταραχτούν, η φήμη μου θα υποστεί βλάβη και ως εξ αυτού θα υποστώ ζημία. Ζητώ την αποφυλάκιση μου…¨

Εφ. Ραντικάλ 21/12/2013

Σχ : Η αλήθεια είναι πως σιγά το πράμα που έκανε μωρέ ο άνθρωπος ! Λαδώθηκε για να κάνει τις δουλειές του Ιρανού επιχειρηματία με τα μέσα που του διασφάλιζε η θέση του πατέρα του που είναι ακόμη (!)  υπουργός Εσωτερικών. Εδώ ο ίδιος ο μπαμπάκας του ο Μουαμέρ Γκιουλέρ όντας το 2006  νομάρχης Κωνσταντινούπολης φέρεται να είχε εμπλοκή στην δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ. Τότε λοιπόν όχι απλά δεν επετράπη η οποιαδήποτε έρευνα σε βάρος του Μουαμέρ Γκιουλέρ αλλά  αργότερα ο Ερντογάν τον έκανε και υπουργό Εσωτερικών, πολιτικό προϊστάμενο δηλαδή της αστυνομίας ! Οπότε πραγματικά μπροστά σε αυτά που έχει κάνει ο πατέρας….  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone