ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ…

Πάλι ορυχεία, πάλι καταστροφή, πάλι θάνατος

kacak-maden-ocaginda-metan-gazi-zehirlenmesi-5392339_3247_o

3 ανθρακωρύχοι στο Ζόγκουλντακ πέθαναν δηλητηριασμένοι από αέρια σε λαθραίο ορυχείο, ενώ 1 εργάτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα στο ορυχείο του Γκέλικ

 Ζόγκουλντακ- Διαρροή αερίου σε λαθραία λειτουργούντα ορυχείο στο Κιράτ του Ζόγκουλντακ, επηρέασε τους ανθρακωρύχους Μουσταφά Οζαλπουγάν, Γιασάρ Οζερντογάν και Ισμαήλ Αλτούν. Επιτόπου κλήθηκε ομάδα απεγκλωβισμού της ΤΤΚ που μπήκε στο μεταλλείο και βρήκε νεκρούς τους τρεις εργάτες.

Οι σωροί των 3 εργατών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ατατούρκ του Ζόγκουλντακ. Ο ιδιοκτήτης του μεταλλείου Ι.Κ. βρίσκεται στην φυλακή για ¨φθορά δημόσιας περιουσίας¨, και αναφέρεται πως πριν από 3 μέρες έδωσε οδηγία να ανοίξει το λαθραίο μεταλλείο.

Στο ανθρακωρυχείο του Γκέλικ της ΤΤΚ, ανατράπηκε η μηχανή που μετέφερε τα βαγόνια με τον άνθρακα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι εργάτες Αζμί Καρά και Χακκί Γκεμπές, Ο Καρά πέθανε την ώρα που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ατατούρκ. Ο άλλος εργάτης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Εφ. Ραντικάλ 6/12/2013