ΨΕΜΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

¨Δεν ερχόμαστε να γίνουμε βάρος, ερχόμαστε να πάρουμε βάρος¨

αρχείο λήψης (1) Ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας με την Ε.Ε για επανεισδοχή των λαθρομεταναστών, δήλωσε πως ¨Δεν ερχόμαστε να γίνουμε βάρος, ερχόμαστε να πάρουμε βάρος¨.

…………

Σχετικά με το θέμα της επαναπροώθησης η Τουρκία θα εκπληρώσει δεόντως τις υποχρεώσεις της. Εμείς ως Τουρκία αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, ταυτόχρονα αυτό αποτελεί και συμφέρον μας. Στο θέμα αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τις γειτονικές μας χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία και με τις χώρες της Ε.Ε.

……………..

Πρακτορείο Ειδήσεων IHLAS 16/12/2013

Σχ : Καλά για το πόσο ¨στενά¨ συνεργάζεται η Τουρκία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι γνωστό, Ρωτήστε οποιοδήποτε συνοριοφύλακα στον Έβρο να σας πει…Η Τουρκία τους ¨σπρώχνει¨ προς την μεριά μας. 

Σχετικά με την εν λόγω συμφωνία μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά πιστεύουμε ακράδαντα το εξής : Η Τουρκία ΔΕΝ πρόκειται να δέχεται –όπως προβλέπει η συμφωνία- όλους τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν σε τρίτες χώρες μέσω της επικράτειας της. Χώρια ότι οι συνοριακές προς την Τουρκία περιοχές καθίστανται ξέφραγο αμπέλι….