ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ¨ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ¨

Αρίντς : Τα ¨φροντιστήρια¨ τον Ιανουάριο στην βουλή !

arinc555

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς κάνει δηλώσεις σχετικά με το κλείσιμο των φροντιστηρίων και άλλων θεμάτων της επικαιρότητας. Ο Αρίντς δήλωσε πως η τροπολογία θα έρθει στην βουλή και ότι θα αναγνωριστεί ένα χρονικό περιθώριο δύο ετών, λέγοντας πως ¨θα στηρίξουμε αυτήν την απόφαση¨.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς, μετά από το υπουργικό συμβούλιο, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το κλείσιμο των φροντιστηρίων, την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινότητα Γκιουλέν και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

¨Μόνο το 22% είναι της κοινότητας¨

Ο Αρίντς ανέφερε πως στα φροντιστήρια μόνο το 22% ανήκει στην κοινότητα Γκιουλέν και πρόσθεσε ¨Τα υπόλοιπα είναι ανθρωπιστικές και οικονομικές δραστηριότητες. Πιστεύουμε πως ο καθένας τους προσφέρει υπηρεσίες. Μεταξύ τους υπάρχουν διάφορες σκέψεις και διάφορες θρησκευτικές ομάδες, αυτό είναι κάτι το φυσικό. Κάποιοι εξ αυτών λένε ¨καήκαμε, τελειώσαμε, πεθάναμε¨. Οι υπόλοιποι λένε πως ¨έχουμε ανάγκη μετασχηματισμού¨.

Τον Ιανουάριο έρχεται το θέμα στην βουλή

Ο Aρίντς δήλωσε πως θα δοθεί χρονικό περιθώριο ως τον Σεπτέμβριο του 2015, λέγοντας ¨Θα φέρουμε το θέμα στην βουλή τον Ιανουάριο. Στην διαδικασία αυτή θα τεθεί και το θέμα των διευκολύνσεων για τα φροντιστήρια που θα είναι έτοιμα για μετατροπή. Φροντιστήρια που δεν θα εγκρίνουν τον μετασχηματισμό (σημ μεταφρ : εννοεί να γίνουν ιδιωτικά σχολεία) θα στερηθούν αυτής της διευκόλυνσης.

………………..

Haber.sol.org 3/12/2013