ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ…

Περιμένοντας το 3ο ….

161220131250525874004_2

Η Τουλάι Κιλίτς σύζυγος του 40χρονου Τανέρ Κιλίτς που εργάζεται με τον κατώτατο μισθό σε βιομηχανία στο Σιντζάν της Άγκυρας, έφερε στον κόσμο τρίδυμα εκ των οποίων δύο είναι αγόρια.

Το ζευγάρι Κιλίτς αναφέρει πως θέλοντας να εφαρμόσουν την συμβουλή του Ερντογάν για ¨τουλάχιστον 3 παιδιά¨ θέλησαν να κάνουν και τρίτο παιδί αλλά ξαφνικά βρέθηκαν με πέντε παιδιά, και ότι στα νέα τους παιδιά έδωσαν τα ονόματα Ρετζέπ Ταγίπ, Ερντογάν και στο κορίτσι έδωσαν το όνομα Εμινέ που είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού. Το ζευγάρι Τουλάϊ-Τανέρ αναφέρει πως αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και καλούν τον πρωθυπουργό να τους βοηθήσει.

Ο ερχομός άλλων τριών παιδιών στην 15 ετών Τουγτσέ και στην 8 ετών Τουγμπά, από την μια χαροποίησε το ζεύγος Κιλίτς και από την άλλη άρχισαν να τα βλέπουν μαύρα.

………………..

Περιγράφουν πως ζώντας υπό δύσκολες συνθήκες δεν σκεφτόταν για άλλο παιδί, αλλά ότι αποφάσισαν να κάνουν τρίτο παιδί ακούγοντας και την συμβουλή του πρωθυπουργού Ερντογάν που συμβούλευε ¨τουλάχιστον τρία παιδιά σε κάθε οικογένεια¨. Όταν όμως περιμένοντας ένα παιδί, τους ήρθαν τρία, οι υπολογισμοί που είχαν κάνει ήρθαν άνω κάτω. Ο πατέρας ο Τουντζέρ Κιλίτς λέει πως καθώς η σύζυγος του λόγω της γέννας άφησε την δουλειά της, αναγκάζονται να ζήσουν με τον δικό του-κατώτατο μισθό των 830 λιρών, ενώ πληρώνουν και 400 λίρες δόση κάθε μήνα για το σπίτι που μένουν και είχαν αγοράσει 4 χρόνια πριν έναντι 40.000 λιρών. Ο Κιλίτς αναφέρει πως ακόμη και πριν με το ζόρι τα έφερναν πέρα, ενώ τώρα μετά την αποχώρηση της γυναίκας του από την δουλειά δεν ξέρουν πως θα αντιμετωπίσουν τα έξοδα της οικογένειας και των τριών νεογέννητων. Για αυτό τον λόγο ζητά βοήθεια από τον πρωθυπουργό Ερντογάν.

Η μητέρα η Τουλάι Κιλίτς αναφέρει πως προσπαθούν να ορθοποδήσουν με βοήθεια από το επαρχείο, από το δημαρχείο και από τους γείτονες : Το γάλα μου δεν επαρκεί για τα τρίδυμα. Παίρνουμε τροφές και πάνες με βοήθεια από τους γείτονες και με δανεικά. Από τον μισθό που παίρνει ο άντρας μου μας μένουν 200 λίρες. Με εκείνα τι να κάνουμε ; Να πάρουμε τρόφιμα για την κουζίνα, ή αν καλύψουμε τις ανάγκες των τρίδυμων ; Και καθώς και οι συγγενείς μας δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, δεν μας βοηθά κανείς τους. Ζητάμε ο πρωθυπουργός να ακούσει την φωνή μας και να μας βοηθήσει¨.

DHA  16/12/2013