ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ CHP ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μουχαρέμ Ιντζέ : Εάν δεν έχεις αμφιβολία, στείλε τον γιό σου να καταθέσει

fft81_mf1888337

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Μουχαρρέμ Ιντζέ υπενθυμίζοντας δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με την επιχείρηση κατά της διαφθοράς και των ρουσφετιών δήλωσε ¨Η έκκληση μου προς τον πρωθυπουργό είναι η εξής : Εάν δεν φοβάσαι, εάν δεν έχεις αμφιβολία στείλε τ0ν γιό σου να καταθέσει¨.

………

Ο Ιντζε υποστήριξε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς της τουρκικής δημοκρατίας, ότι πρέπει να ερωτηθούν αυτοί οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε : ¨Απειλεί τον εισαγγελέα, προσβάλλει την αντιπολίτευση, συκοφαντεί, φαίνεται πως όλοι εισαγγελέας, αστυνομικός διευθυντής, περιφερειακός διευθυντής, αστυνομία, αντιπολίτευση, ΜΜΕ όλοι έχουν άδικο και μόνο ο πρωθυπουργός έχει δίκιο. Βγαίνεις και δηλώνεις πως υπάρχει συμμορία μέσα στο κράτος, πως επί ένα εξάμηνο παρακολουθείται ένας νομός, πως υπάρχει κράτος και συμμορία εντός του κράτους, και μιλάς για στοιχεία από το εξωτερικό, μα καλά εσύ τι δουλειά κάνεις, σε τι ωφελείς ; Εσύ τζάμπα μάγκας είσαι. Οι εκφοβισμοί σου ήταν μόνο για τους εργάτες, τους δασκάλους και τους φοιτητές. Στην πραγματικότητα είσαι ένας ανίκανος που δεν μπόρεσες να βρεις ούτε ποιοι είχανε βάλει τους κοριούς στο γραφείο σου, στο σπίτι σου και στο αυτοκίνητο σου.

……………

Δουλειά του πρωθυπουργού δεν είναι να ξεπλένει τα κουτιά παπουτσιών με δολάρια. Στον πρωθυπουργό λέω το εξής : έγινες κάποιος που δεν φοβάται τον Αλλάχ και δεν ντρέπεται από τον δούλο του. Ακόμη και αν σου δώσουν τον τίτλο ιδιοκτησίας αυτής της χώρας και τα κλειδιά της, πάλι θα κλαίς δήθεν πως ¨είμαι θύμα¨. Όταν τα ρουσφέτια και τα δολάρια μπαίνουν στα κουτιά παπουτσιών, η πίστη και η ηθική βγαίνει από τον μπατζά, το είδαμε αυτό στην Τουρκία¨.

……………..

Ο πρωθυπουργός παλιότερα είχε δηλώσει πως ¨Η διαφθορά περνά από τον πατέρα στον γιό, ενώ τώρα λέει ¨Και γιός μου να είναι δεν τον αναγνωρίζω¨. Η έκκληση μου προς τον πρωθυπουργό είναι η εξής : Εάν δεν φοβάσαι, εάν δεν έχεις αμφιβολία στείλε τ0ν γιό σου να καταθέσει. Τι κάθεσαι και κραυγάζεις στις πλατείες ; Σταμάτα να φωνάζεις στις πλατείες, προκαλείς ηχορύπανση, μην λερώνεις την ατμόσφαιρα. Εσύ μιλάς για αγώνα ανεξαρτησίας, ενώ στην πραγματικότητα δίνεις αγώνα για τον Μπιλάλ¨.

………………

Πρακτορείο ΑΑ 30/12/2013