ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη η Τουρκία

oto-turkiye-buyumede-avrupa-nin-zirvesinde-5406529_400

Κατά το τρίτο τέταρτο του έτους η Τουρκία με μια ανάπτυξη 4,4% εμφάνισε μια απόδοση καλύτερη και από τις 28 χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (TÜİK) η Τουρκία με ένα ποσοστό ανάπτυξης 4,4% έδειξε μια απόδοση καλύτερη από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΑ από την TÜİK και από την Eurostat σχετικά με τα στοιχεία για την ανάπτυξη στο τρίτο τέταρτο του έτους, για την με ζώνη του ευρώ υπήρξε ύφεση 0,4%, ενώ για την οικονομία της Ε.Ε. υπήρξε μια ανάπτυξη 0,1%.

………………….

Κατά την συγκεκριμένη περίοδο η μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ η Γερμανία είχε ανάπτυξη 0,6%, η Αγγλία 1,5%, η Γαλλία 0,2%, ενώ η Ισπανία είχε ύφεση 1,1% και η Ιταλία 1,9%.

Η Ρουμανία αναπτύχθηκε και η Κύπρος είχε ύφεση

Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στο τρίτο τετράμηνο του 2013 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι οι οικονομίες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη ήταν η Ρουμανία με 4,1%, η Λετονία με 3,9%, και καμμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη από την Τουρκία.

Στο τρίτο τετράμηνο του 2013 την μεγαλύτερη ύφεση μέσα στις χώρες της Ε.Ε. την είχε η Κύπρος με 5,7% και ακολούθησε η Ελλάδα με 3% ύφεση.

…………..

Anadolu Ajansi 10/12/2013