ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΥΘΕΝΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ !

Μήνυση στον Ερντογάν από την εφημερίδα Ταράφ και τον Μεχμέτ Μπαρανσού

page_taraf-ve-mehmet-baransudan-basbakan-erdogan-hakkinda-suc-duyurusu_182393963

Στην καταγγελία που έκαναν ο Μπαρανσού και η εφημερίδα Ταράφ, αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν διέπραξε τα αδικήματα της συκοφαντίας, προσβολής και απόπειρας επηρεασμού δίκαιης εκδίκασης.

Ο Μεχμέτ Μπαρανσού που δέχτηκε την αντίδραση της κυβέρνησης όταν δημοσίευσε την είδηση πως ¨Η απόφαση τελειώματος του Γκιουλέν λήφθηκε το 2004¨, υπέβαλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συκοφαντία, προσβολή και απόπειρας επηρεασμού δίκαιης εκδίκασης. Επίσης η εφημερίδα Ταράφ υπέβαλε αγωγή 50 χιλιάδων λιρών.

Ο Μεχμέτ Μπαρανσού στοχοποιήθηκε όταν δημοσίευσε είδηση που ανέφερε πως η σχετική απόφαση για το τελείωμα του Γκιουλέν λήφθηκε σε σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK )το 2004, και ότι μετά η ΜΙΤ ¨φακέλωνε¨ τα μέλη της κοινότητας Γκιουλέν.

Τότε η πρωθυπουργία, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και η ΜΙΤ υπέβαλαν ξεχωριστές μηνύσεις κατά του Μπαρανσού και της εφημερίδας Ταράφ.

Σε είδηση από την Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της πρωθυπουργίας της 2/12/2013 αναφερόταν πως ¨Ο ακόλουθος της πρωθυπουργίας Εφκάν Αλά ανέφερε πως έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντίας¨ και ότι υποβλήθηκε αίτημα για άσκηση δίωξης κατά του Μπαρανσού.

Η Γενική Γραμματεία του MGK στην μήνυση που υπέβαλε σχετικά με τις ειδήσεις της 28 και 30/11 αναφέρεται πως ¨παραβιάστηκε ο κανονισμός της διατήρησης απορρήτου των αποφάσεων του MGK και υπήρξαν ψευδή δημοσιεύματα¨, και ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας και άσκηση δίωξης.

Στην μήνυση που υπέβαλε η ΜΙΤ ζητείται η ποινική δίωξη της εφημερίδας Ταράφ και του υπογράφοντος το άρθρο της 2/12/2013 Μεχμέτ Μπαρανσού.

Μετά από την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά το ταξίδι του στην Θράκη, υπενθυμίζοντας τις μηνύσεις κατά των Μπαρανσού και της Ταράφ δήλωσε πως ¨Εάν το δικαστήριο δεν ασκεί τα καθήκοντα του τότε διαπράττει αδίκημα κατά του συντάγματος¨.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η εφημερίδα Ταράφ και ο Μεχμέτ Μπαρανσού άρχισαν μια αντίρροπη νομική διαδικασία.

……………..

Στην μήνυση αναφέρεται πως ¨Οι δηλώσεις περί προδοσίας πατρίδας παρουσιάζουν τον πελάτη μου στην κοινή γνώμη σαν προδότη της πατρίδας, καθιστώντας τον στόχο κάποιων μαζών, και με αυτά τα αναληθή λόγια που δεν συνάδουν με τις παγκόσμιες νομικές αρχές, εσκεμμένα τίθεται εν κινδύνω η ζωή του και των συγγενών του¨.

…………….

Τ24.com.tr 10/12/2013

Σχ : Πραγματικά θέλει πολλά κότσια για να κάνεις αυτό που κάνει ο Μπαρανσού…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone