ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΤOΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Έκκληση από τον Αρίντς προς τους εισαγγελείς

page_arinctan-savcilara-baransu-cagrisi_086733514

Ο Αρίντς ασκώντας κριτική στα δημοσιεύματα, ουσιαστικά κάλεσε τους εισαγγελείς να επέμβουν κατά της εφημερίδας Ταράφ και του δημοσιογράφου Μεχμέτ Μπαρανσού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που προέβη σε δηλώσεις μετά από το υπουργικό συμβούλιο, κάλεσε τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη κατά του δημοσιογράφου Μεχμέτ Μπαρανσού της εφημερίδας Ταράφ, που δημοσίευσε την είδηση πως σε χειμερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (MGK) το 2004 ¨λήφθηκε η απόφαση να τελειώσουν την κοινότητα Γκιουλέν¨.

Οι δηλώσεις του Αρίντς σχετικά με τον Μπαρανσού έχουν εν περιλήψει ως εξής : Μια εφημερίδα ή ένας δημοσιογράφος, έμπειροι σε αυτά τα θέματα όπως ξέρουμε από παλιότερα δημοσίευσε μια απόφαση. Καθώς είναι μια απόφαση πρέπει να δούμε τον νόμο σχετικά με την Γενική Γραμματεία του ΜGΚ. Ο νόμος λέει πως ¨Τα πρακτικά και οι συνομιλίες δεν ανακοινώνονται και δεν δημοσιοποιούνται¨. Βγαίνει κάποιος και παίρνει στα χέρια του και δημοσιεύει την απόφαση του MGK με ημερομηνία 25/8/2004. Αυτό είναι κάτι που εμπίπτει στα άρθρα 327,328,329 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα, στο άρθρο 3 του νομού περί τύπου , στο άρθρο 27 του νόμου περί ΜΙΤ , στο άρθρο 7 του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και σε άλλα άρθρα σχετικά με ¨μυστικά και απόρρητα έγγραφα που πρέπει να παραμείνουν κρυφά¨, και προβλέπονται ποινές για αυτό. Απαγορεύεται η δημοσίευση αυτών, και όποιος το κάνει μπορεί να έρθει ενάντια σε ποινική δίωξη. Αυτό ας το σκεφτούν οι εισαγγελείς μας. Εμείς σε αυτό το θέμα δεν διεξάγουμε καμμία επιχείρηση¨.

Τ24.com.tr 2/12/2013