ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

Βαρύ το τίμημα για την 6χρονη καθυστέρηση στο πρόγραμμα Αετός της Ειρήνης !

427814_365450150157823_1814675282_n

Η 6χρονη καθυστέρηση στο πρόγραμμα Αετός της Ειρήνης για τα αεροσκάφη τύπου Ε737 που θα αναλάβουν καθήκοντα Έγκαιρης Εναέριας Προειδοποίησης, έφερε βαρύ πρόστιμο για την Μπόϊγκ. 

Την ώρα που η πρώτη παράδοση ετοιμάζεται να γίνει τον επόμενο μήνα, άρχισε να αποσαφηνίζεται και το πρόστιμο που θα κοπεί για την εξαετή καθυστέρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας, από το συνολικού κόστους 1,6 δις $ πρόγραμμα, μέχρι σήμερα στην Μπόινγκ έχουν πληρωθεί 637 εκ $. Στόχος είναι ως πρόστιμο καθυστέρησης να ληφθεί πίσω ένα ποσό κοντά σε αυτό ακριβώς.

Τα γνωστά στην κοινή γνώμη ως AWACS αυτά αεροπλάνα, θα περατώσουν την αδυναμία της Τουρκίας στην παρατήρηση πτήσεων χαμηλής τροχιάς. Η τουρκική αεροπορία με πλήρως επιχειρησιακά τα Ε737, δεν θα επιτρέπει ούτε πουλί να πετάξει στα συροτουρκικά σύνορα. Τα αεροσκάφη αυτά εξοπλισμένα με τα νέας γενιάς ραντάρ τους, έχουν την δυνατότητα να σαρώνουν μια περιοχή με ακτίνα 320 χιλιόμετρων. Τα αεροσκάφη αυτά θα δύνανται να παρακολουθούν κα την στρατιωτική κινητικότητα πέρα από τα σύνορα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 2003

Μετά από 6 ετών καθυστέρηση το πρόγραμμα Αετός Ειρήνης-έγκαιρης προειδοποίησης που ενεργοποιήθηκε το 2003 και σχεδιαζόταν να ολοκληρωθεί το 2008, έφτασε εντέλει στο τέλος του. Η Μπόινγκ ετοίμασε προς παράδοση 4 αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου και ένα επίγειο σύστημα. Αλλά τα προβλήματα στο λογισμικό, και η μη κάλυψη των προσδοκιών από το ραντάρ της Northrop Grumman επέφεραν μεγάλα προβλήματα. Η Αυστραλία και η Νότια Κορέα που παρήγγειλαν αυτά τα αεροπλάνα τα παρέλαβαν με περιορισμένες δυνατότητες.

SİLAH VE SAVAŞ TEKNOLOJİLERİ 23/12/2013