ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Προβλήματα Αράβων στην Τουρκία : Επιτρέπεται η είσοδος σε μια από τις συζύγους μου, οι άλλες όμως ;

page_turkiyedeki-araplar-dertli-bir-esimin-girisine-izin-veriliyor-peki-ya-digerleri_746564721Ο Χαμίτ Ντεμίρ πρόεδρος του Δ.Σ. της κατασκευαστικής Demir İnşaat δηλώνει πως η νομοθεσία για την μοναδική σύζυγο απομακρύνει τους Άραβες από την αγορά ακινήτων.

Προβλήματα έχουν οι Άραβες που όταν αποκτούν σπίτι στην Τουρκία παίρνουν άδεια παραμονής ενός έτους. Διότι Άραβες που έχουν πολυγαμία με την άδεια παραμονής που παίρνουν μπορούν να φέρουν στη χώρα την μία μόνο σύζυγο, ενώ οι άλλες μένουν στη χώρα τους. Οι εργολάβοι ζητούν να βρεθεί μια λύση για τους Άραβες που τους λένε πως ¨Τι να κάνω, οι άλλες σύζυγοι μου να μείνουν στη χώρα μου ; ¨. Οι εργολάβοι έχουν διαιρεθεί στα δύο. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει να επιτραπεί στους Άραβες να φέρουν όλες τις γυναίκες τους στην χώρα, ενώ άλλοι πιστεύουν πως η τουρκική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Μετά από τον ¨νόμο αμοιβαιότητας¨ που διευκόλυνε την αγορά ακινήτων από ξένους στην Τουρκία, αυξήθηκε το ενδιαφέρον των Αράβων για ακίνητα.

…………

Σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα ο ξένος που αγοράζει σπίτι στην Τουρκία προσφεύγει στο Τμήμα Αλλοδαπών. Η αρμόδια υπηρεσία ελέγχει αν ο αγοραστής του σπιτιού έχει ποινικό μητρώο και αν η αγοραπωλησία του σπιτιού υπήρξε πραγματική.

Σε 8 χρόνια βγαίνει μόνιμη άδεια παραμονής

Κατ εφαρμογή του άρθρου 31 του νόμου 6458 περί Ξένων και Διεθνούς Προστασίας, στο άτομο που αγοράζει σπίτι του δίνεται άδεια παραμονής ενός έτους. Αλλά αυτή αφορά μία και μόνο σύζυγο. Όσοι έχουν παραπάνω από μια συζύγους υποχρεώνονται να διαλέξουν μία.

……………….

Τ24.com.tr 10/12/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone