8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΙΛΛΕΤ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

8 μήνες φυλάκιση στον Τζεγκίζ Ομέρ επειδή υπερασπίστηκε τα μειονοτικά νηπιαγωγεία

cengiz

Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 , 8 μήνες φυλάκισης επιβλήθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης μετά από μήνυση της εισαγγελίας στον διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ, για περσινό του άρθρο στο οποίο υπερασπιζόταν τα μειονοτικά νηπιαγωγεία.

Στην εκδίκαση της δίκης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στην οποία ο ιδιοκτήτης και διευθυντής έκδοσης της Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ αντιμετώπιζε μέχρι και τρία χρόνια φυλάκισης, δεν έγινε δεκτή η δικαιολογία του Τζεγκίζ Ομέρ πως βρισκόταν στο εξωτερικό και εκδικάστηκε η υπόθεση ερήμην.

Ο Τζεγκίζ Ομέρ δικάστηκε με βάση το άρθρο 182 του Π.Κ. (διέγερση διά του τύπου) μετά από καταγγελία που έκανε ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλαόγλου και μήνυση που υπέβαλε η εισαγγελία. Ο Τζεγκίζ Ομέρ στην ερήμην εκδίκαση της υπόθεσης καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση κατ΄εφαρμογή του άρθρου 183 του Π.Κ. Η ποινή ανεστάλη για τρία έτη. Ο Τζεγκίζ Ομέρ θα υποβάλει έφεση.

Εφ. Μιλλέτ 7/12/2013

Σχ : Ο Γιαλάογλου πέραν του ότι είναι κατά την γνώμη μας ο κορυφαίος δικηγόρος της Ξάνθης, αποτελεί και ένα εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα.