ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μέλος της Αλ Κάιντα στο Κίλις : Είτε θέλει είτε δεν θέλει η Τουρκία…

kilis_elkaide-ic

Εντυπωσιακοί ισχυρισμοί πάλι εμφανίστηκαν σχετικά με μαχητές της Αλ Κάιντα που κρύβονται σε ¨ασφαλή σπίτια¨ στα ανατολικά της Τουρκίας και από εκεί διεισδύουν στην Συρία.

Κάθε μέρα που περνά περιγράφονται περισσότερα τα καταφύγια που παράσχει η Τουρκία στις συμμορίες της Αλ Κάϊντα για τον κατά της Συρίας πόλεμο τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε προς την Ντέϊλι Τέλεγκραφ από την Αντάκια ο Ρουθ Σέρλοκ, εκατοντάδες ξένοι-μέλη της Αλ Κάϊντα κρύβονται σε ¨ασφαλή σπίτια¨ στα ανατολικά της Τουρκίας, και εξερχόμενοι από εκεί για την ¨τζιχάντ¨ εισέρχονται στην Συρία. Τα σπίτια αυτά είναι που διασφαλίζουν την ροή των τζιχαντιστών προς την Συρία, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και Άγγλοι.

Ο Ιορδανός Εμπού Αμπτνουραχμάν που συντονίζει τους τζιχαντιστές στην Τουρκία για την οργάνωση Ισλαμικό κράτος Ιράκ-Δαμασκού (IŞİD), δηλώνει πως καθημερινά νέοι μαχητές έρχονται από διάφορες χώρες. Ο Αμπντουραχμάν περιέγραψε την διαδικασία που ακολουθείται για την είσοδο στην IŞİD, λέγοντας πως με το που φτάνει ένας ¨τζιχαντιστής¨ στην Τουρκία ερευνούνε για να δουν αν είναι ή όχι ένας ¨σωστός μουσουλμάνος¨, και ότι κατά των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων κινητοποίησαν τους εθελοντές που έχουν έρθει από τις διάφορες χώρες. Για να μπορέσει να μπει ένας ξένος οπαδός της τζιχάντ στην Αλ Κάιντα ζητείται μια αναφορά από μέλος της Αλ Κάϊντα από εκείνη την χώρα.

Ενοικιάσεις με πλαστά ονόματα

Στην είδηση αναφέρεται πως τα ασφαλή αυτά σπίτια είναι διαμερίσματα που νοικιάστηκαν με πλαστά ονόματα. Αυτά βρίσκονται στις πόλεις κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι μαχητές μερικές φορές μερικές φορές περιμένουν εβδομάδες για να περάσουν τα σύνορα. Τα σπίτια αυτά ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και ως ¨χώροι ξεκούρασης¨.

Στην είδηση παρατίθενται επίσης οι απόψεις του οπαδού της τζιχάντ Εμπού Αμπντουλλάχ ο οποίος ήρθε από την Αυστραλία στην Τουρκία για να πολεμήσει στην Συρία.

Ένα άλλο μέλος της IŞİD μιλώντας σε λόμπι ξενοδοχείου στον ανταποκριτή , του είπε πως ¨Η Τουρκία είτε θέλει είτε δεν θέλει είναι ένας πολύ ωραίο μέρος για εμάς¨.

Haber.sol.org 31/10/2013