ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ TIR

Το μυστικό των όπλων στο TIR

tir-daki-silahlarin-sirri_6588_b

20 χιλιάδες καλάσνικοφ στο Αιγαίο, στα Άδανα ένα TIR γεμάτο όπλα…Κάποιοι άρχισαν να εμφανίζουν τα όπλα που μέσω Τουρκίας μεταφέρονται στην Συρία

Σε άρθρο μου στις 24 Οκτωβρίου είχα προειδοποιήσει ξεκάθαρα και είχα γράψει τα εξής : ¨Οι εξωσυστημικές δραστηριότητες της υπό την διοίκηση του Χακάν Φιντάν ΜΙΤ, επιφέρουν απομόνωση στην Τουρκία. Μάλιστα μπορεί να θέσουν την Τουρκία μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία¨.

Τις τελευταίες μέρες κάποιοι σαν να άρχισαν να αποκαλύπτουν τα όπλα που μέσω Τουρκίας στέλνονται στην Συρία. Αρχικά με μια παράξενη καταγγελία για μεταφορά ναρκωτικών, ακινητοποιείται στα Άδανα ένα φορτηγό γεμάτο με όλμους, και βρίσκονται μέσα σε αυτό 935 βλήματα για όλμους και 10 πλατφόρμες εκτόξευσης όλμων.

Ακολούθως το ελληνικό λιμενικό βρήκε στην θάλασσα του Αιγαίου κοντά στα Καρντάκ (Ίμια) μέσα σε ένα πλοίο 20 χιλιάδες καλάσνικοφ. Ο καπετάνιος και τρεις από τους εργαζόμενους είναι Τούρκοι. Σύμφωνα με τον καπετάνιο κατευθυνόταν προς την Αλεξανδρέτα, αλλά σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα φαίνεται πως πήγαινε Λιβύη και Συρία. Ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το πλοίο παρέμεινε 5 μέρες στην Κωνσταντινούπολη αλλά τουρκικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο δεν έκανε στάση στην Κωνσταντινούπολη.

Όλες αυτές οι ειδήσεις σχηματίζουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη την εντύπωση πως η Τουρκία βοηθά με όπλα τα στοιχεία της Αλ Κάιντα που πολεμάνε στην Συρία.

Σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και η φιλοκυβερνητική και με στενές σχέσεις με την ΜΙΤ εφημερίδα ΣΤΑΡ, μετέδωσε την είδηση με τίτλο ¨Έφοδο στα πυρομαχικά της Αλ Κάιντα¨. Αυτές λοιπόν οι ειδήσεις θέτουν την Τουρκία στην θέση της ¨χώρας που στηρίζει την τρομοκρατία της Αλ Κάιντα¨.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν σχετικά με τα συλληφθέντα πυρομαχικά δήλωσε πως ¨Συριακές ομάδες έφεραν καλούπια σε Ικόνιο και Άδανα για την παραγωγή πυρομαχικών. Έδωσαν και τα χρήματα. Η σύλληψη των πυρομαχικών δείχνει την ευαισθησία της Τουρκίας¨, αλλά αυτή η δήλωση από την αρχή ως το τέλος είναι προβληματική. Σκεφτείτε πως μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα φτάνει να γράφει πως η Αλ Κάιντα παράγει οβίδες πυροβολικού σε Ικόνιο και Άδανα, και τις μεταφέρει στην Συρία. Και αυτά τα βλήματα συλλαμβάνονται τυχαία μετά από μια καταγγελία για ναρκωτικά. Μπορεί αν γινόταν καταγγελία για όπλα να μην συλλαμβάνονταν. Δυτικοί παρατηρητές διαβάζοντας την δήλωση του Ερντογάν θα σκεφτούν ως εξής : ……….. Εάν δεν γινόταν εκείνη η καταγγελία για ναρκωτικά (που προφανώς έγινε από άλλη υπηρεσία πληροφοριών) εκείνα τα πυρομαχικά του TIR θα περνούσαν στην Συρία. Ποιός ξέρει πόσα παρόμοια TIR θα πέρασαν στην Συρία μέσω Τουρκίας.

………….

Eφ. Ταράφ 11/11/2013

 Εμρέ Ουσλού

Σχ : Το άρθρο στην συνέχει αποκαλύπτει στοιχεία για έναν Τουρκμένο της Συρίας ονόματι Χεϊσέμ Τοπάλτζα, ο οποίος είναι αυτός ο οποίος φόρτωσε το TIR ως αποστολέας. Τον περιγράφει ως λαθρέμπορο της περιοχής με πιθανή εμπλοκή ακόμη και στις εκρήξεις με τους δεκάδες νεκρούς στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί. Προφανώς πρόκειται για συνεργάτη της ΜΙΤ…