ΣΗΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η σκοτεινή πλευρά του σύνοικου στοιχείου

131

Βλέποντας σε βίντεο (https://www.facebook.com/photo.phpv=625636354145781&set=vb.374822395962019&type=2&theater) κάποιον νεαρό από τους Αμαξάδες της Ροδόπης (Τουγρούλ Μεστάν Τσαβούς) να μιλά στο τουρκικό εθνικιστικό κανάλι Rumeli TV με τόση απέχθεια και εμπάθεια κατά της Ελλάδας, είπαμε να καταγράψουμε κάποια συμβάντα της καθημερινότητας* όπως αυτή διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια.

► Ο κύριος Τσαβούς λοιπόν λέει πως πήγε γυμνάσιο και λύκειο στην Τουρκία, ότι εκπαιδεύτηκε και δούλεψε περιστασιακά εκεί και τώρα ε ρ γ ά ζ ε τ α ι εποχιακά στη Γαλλία. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Η …Ελλάδα με την «αφομοιωτική» πολιτική της! Και γιατί δεν έκατσε στην Τουρκία που αναπτύσσεται κι όπου δεν θα ήταν «πολίτης 2ης κατηγορίας», όπως λέει ότι είναι εδώ; Δεν μας το λέει. Λέει άλλες άρες μάρες κουκουνάρες: «Γέμισαν την περιοχή εδώ με Ρώσους ως πρόσφυγες. Πήραν λεφτά από την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, άσε εμάς, ακόμη και τον ελληνικό λαό τον έκανε στην άκρη και κοιτά να αναπτύξει τους πρόσφυγες».

► Σε βενζινάδικο της Κομοτηνής πάει μουσουλμάνος επαγγελματίας να βάλει βενζίνη και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος με τον υπάλληλο:

-Καλημέρα σας, πόσο να βάλω;

– Οτούζ ευρώ (τριάντα ευρώ)

-Συγγνώμη δεν κατάλαβα

– Οτούζ ευρώ

– Συγγνώμη, δεν καταλαβαίνω.

– Μα καλά δεν ξέρεις τουρκικά ;

– Όχι δεν ξέρω.

– Εδώ που εργάζεσαι είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις!

Και ο θρασσύς αυτός πελάτης αφού τα έψαλλε στον υπάλληλο πήγε μετά και διαμαρτυρήθηκε εντονότατα και στον (χριστιανό) εργοδότη για την ανεπάρκεια του εργαζομένου!

► Μουσουλμάνος φίλος παντρεύτηκε πριν 2 χρόνια μια κοπέλα που ζούσε πριν στη Γερμανία. Επειδή λοιπόν δεν ήξερε ελληνικά, έκρινε σκόπιμο να τη στείλει σε φροντιστήριο να μάθει τη γλώσσα μας. Ακολούθως όμως τον καλεί ο πεθερός του σε χωριό της Ροδόπης, όπου του ζήτησε σε έντονο ύφος τον λόγο για αυτήν του την πράξη! Και όταν ο νεαρός είπε στον πεθερό του πως το έκανε για να μπορεί η σύζυγός του να εξυπηρετείται στις διάφορες υπηρεσίες, αυτός τι τού είπε; «Δεν χρειάζεται να πάει, σε λίγο εδώ θα είναι Τουρκία»!!!

► Πάει γνωστή μας μουσουλμάνα στο παζάρι των Σαπών πριν λίγο καιρό και ακούει εκεί την παρακάτω συνομιλία μεταξύ δύο μουσουλμάνων, ενός μικροπωλητή κι ενός πελάτη:

Πωλητής: – Είδες, βγήκε πάλι η Μέρκελ.

Πελάτης: – Ναι ναι, τι λες να γίνει, θα κόψει τα λεφτά στην Ελλάδα;

Πωλητής: – Μακάρι ρε, μακάρι να βουλιάξει γαμώτο αυτή η χώρα.

Πελάτης: – Χα, χα, χα, χα!

► Το επόμενο περιστατικό έγινε πριν από λίγες μέρες, όταν πετούσαν στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από την Κομοτηνή. Θαμώνας σε καφενείο της Κομοτηνής ακούγεται να λέει – φυσικά στα τουρκικά – τα εξής απίστευτα: «- Γ… το μ… τους, τα σκυλιά βρήκαν πάλι χρήματα για να πετάξουν τα ελικόπτερα»!!! Προφανώς ο τελευταίος αυτός «κύριος» εξοργίστηκε που οι Έλληνες έχουν ακόμη χρήματα για τα καύσιμα των στρατιωτικών ελικοπτέρων!

Να περιγράψουμε τι γίνεται σε αθλητικά γεγονότα, ιδίως όπου είναι αντίπαλες ελληνικές με τουρκικές ομάδες; Ή σε πολιτικά συμβάντα με ουσιαστικό περιεχόμενο; Μάλλον δεν χρειάζεται. Πρέπει να το έχουμε όλοι κατά νου, ότι ένα μέρος του μειονοτικού πληθυσμού ΜΑΣ ΜΙΣΕΙ. Δεν είναι μόνο ότι δεν νιώθει άνετα μαζί μας ή έχει άλλα σχέδια για το μέλλον του τόπου μας. Βεβαίως και δεν είναι όλοι έτσι, φυσικά και υπάρχουν και αντίθετα παραδείγματα. Όμως δεν μπορούμε να προβάλουμε μόνο τα τελευταία, κοντεύουμε να ξεχάσουμε κι εμείς οι ίδιοι την αλήθεια. Η αμορφωσιά και ο φανατισμός δένουν ένα μίσος που πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες της πολιτείας. Όχι για να το κρύψουν ή να το υποτιμήσουν αλλά για να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Μ.Κ.

* Όλα τα συμβάντα μάς τα μετέφεραν αυτήκοοι και  αξιόπιστοι μάρτυρες για καταγραφή στον «Α»

Εφ. Αντιφωνητής 1/11/2013

Σχ : Την παραπάνω φωτογραφία την βρήκαμε απλά ¨χτυπώντας¨ στο google. Και είναι του εν λόγω κατοίκου από τους Αμαξάδες-Ροδόπης που φέρεται να έχει και πολιτικές φιλοδοξίες….Λαμπρά ! Η σημαία στο φόντο – για όσους δεν ξέρουν- είναι η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone