ΑΡΓΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

Χωρίς αποτέλεσμα η τριμερής στην Γενεύη

3lucenevrezirvsi_ic

Η συνάντηση στην Γενεύη που είχε ως θέμα τις προετοιμασίες για την Σύνοδο Γενεύη-2, είχε ως αποτέλεσμα πως η εν λόγω μπορεί να οργανωθεί μόνο στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την είδηση του YDH στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την Συρία Αχντάρ Ιμπραχίμι, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Ρουθ Σέρμαν, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Δαμασκό Ρόμπερτ Φορντ, οι Ρώσοι υφυπουργοί Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και Γκενάντι Γκατίλοφ, και εξετάσθηκε το πότε θα γίνει η σύνοδος και το ποιοι θα μετάσχουν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των διαφόρων μερών που μετείχαν στην συνάντηση, η σύνοδος για το Συριακό, φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον μήνα. Φαίνεται πιθανό να οργανωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο Ιμπραχίμι μαζί με τους Αμερικανούς και Ρώσους υπεύθυνους θα συναντηθούν ξανά στις 25 Νοεμβρίου, και θα συζητήσουν την πορεία της συνόδου

Ο Αχντάρ Ιμπραχίμι σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ανέφερε πως ελπίζει η Γενεύη-2 να πραγματοποιηθεί ως το τέλος του έτους. Ο Ιμπραχίμι δήλωσε πως ¨Αγωνιζόμαστε για την πραγματοποίηση της πριν το τέλος του έτους. Για αυτό το θέμα επιμένει ιδιαίτερα και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Η κατάσταση στην Συρία είναι πραγματικά πολύ άσχημη. Καθημερινά 6 χιλιάδες άτομα εγκαταλείπουν την Συρία. 9 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το ένα τρίτο της Συρίας έχουν επηρεασθεί από την τραγωδία αυτή. Μια είναι η οδός της επίλυσης της και αυτή είναι η πολιτική. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση θα μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο. Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία σχετικά με το ημερολόγιο διεξαγωγής ης συνόδου. Αλλά ελπίζω να γίνει πριν το τέλος του χρόνου. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια ακόμη τριμερή συνάντηση στις 25 Νοεμβρίου¨.

Ο Ιμπραχίμι ανέφερε πως ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα η σύνοδος είναι πως η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να καθορίσει την επιτροπή τους που θα μετείχε, και πρόσθεσε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα κληθούν να μετάσχουν σε αυτήν.

Ο Ιμπραχίμι ερωτώμενος σχετικά με τους όρους της παραίτησης της κυβέρνησης του πρόεδρου Άσσαντ και του εξοπλισμού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που έθεσαν οι της αντιπολίτευσης για να μετάσχουν, απάντησε λέγοντας πως σύμφωνα με την συμφωνία μεταξύ ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσίας οι μετέχοντες στην σύνοδο πρέπει να προσέλθουν δίχως προϋποθέσεις.

………………

Εφ. Ραντικάλ 6/11/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone