ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αυξάνεται η βία κατά των γυναικών

kad2424_0_3_1

Γυναίκες κατά την μέρα Μέρα καταπολέμησης της βίας σε βάρος των γυναικών αντέδρασαν κατά της έτι αυξανόμενης βίας της τελευταίας περιόδου.

Την τελευταία περίοδο καθημερινά αυξάνονται τα περιστατικά βίας, παρενόχλησης και βιασμού γυναικών. Η βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος CHP Οζγκιούρ Οζέλ σε δελτίο τύπου που κοινοποίησε σχετικά με αυτή την μέρα αναφέρεται σε αυτή την αύξηση :

¨Τα τελευταία 7 χρόνια υπήρξε μια αύξηση στις δολοφονίες γυναικών που έφτασε στο 1400%. Εντέλει ακόμη και από τις γυναίκες που αιτήθηκαν προστασίας προσφεύγοντας στην αστυνομία ή στην εισαγγελία, το 73% εξ αυτών δολοφονήθηκαν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα σπίτια-καταφύγια ήταν 27%. Το 97% των γυναικών μας σε κάποια περίοδο της ζωής τους υπέστησαν βία, κάποιες μαχαιρώθηκαν άγρια μπροστά στα μάτια ενός αστυνομικού, κάποιες έχασαν τη ζωή τους από δολοφονίες τιμής, κάποιες αγνοήθηκαν στην επιχειρηματική ζωή λόγω διάκρισης φύλλου, και το χειρότερο είναι πως αυτή η βία και οι διακρίσεις φύλλου κατά των γυναικών συνεχίστηκαν και με το χέρι του κράτους.

…………

Haber.sol.org 25/11/2013