ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΔΑΔ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ !

To ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για βομβαρδισμούς χωριών

aihm-koy-bombardimaninda-turkiyeyi-mahkum-etti2ee254e03ae536ceb9e6

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για το περιστατικό κατά το οποίο μαχητικά αεροπλάνα των Τ.Ε.Δ. βομβάρδισαν τα χωριά Κουσκονάρ και Κοτσάγιλί του νομού Σιρνάκ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 41 ατόμων, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Σύμφωνα με την απόφαση η Τουρκία θα πληρώσει 2 εκ. 305 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση στα θύματα, συν 5.700 ευρώ δικαστική αποζημίωση.

…………

Το ΕΔΑΔ στην σημερινή του συνεδρίαση έκρινε πως η Τουρκία παραβίασε τα άρθρα 2,3,38 και 46 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ληφθείσα απόφαση η Τουρκία θα πληρώσει στους 38 ενάγοντες συνολικά αποζημίωση 2 εκ. 305 χιλιάδες ευρώ, συν 5.700 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

 ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ;

Στις 26 Μαρτίου 1994 μαχητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν το χωριό Κοτσάγιλί του Σιρνάκ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων μωρά που ήταν στην κούνια και έγκυες γυναίκες. Την ‘ίδια μέρα βομβαρδίστηκε και το χωριό Κουσκονάρ κοντά στην πόλη του Σιρνάκ και 26 πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Μετά από τα περιστατικά, οι κρατικοί αρμόδιοι έλεγαν πως ο βομβαρδισμός έγινε από το ΠΚΚ, ενώ οι χωρικοί είχαν αναφέρει πως ο βομβαρδισμός έγινε από μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, και είχαν πάει την υπόθεση στο ΕΔΑΔ.

Εβρενσέλ 12/11/2013

 Σχ : Όταν παλιότερα γράφαμε για την Τουρκία ως κράτος-δολοφόνος αυτά εννοούσαμε, αλλά τότε ήμασταν ¨ακραίοι¨…