ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Υπεράσπιση σοκ στο ΕΔΑΔ

fft64_mf1742195

Στο κείμενο υπεράσπιση που έστειλε η Τουρκία στο ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), υποστηρίζει πως το άρθρο εφημερίδας που απειλούσε με θάνατο την ηγεσία του DTP, αποτελεί ¨ελευθερία κριτικής¨.

Αποκαλύφθηκε πως η Τουρκία ακολούθησε μια υπεράσπιση-σοκ σχετικά με άρθρο τοπικής εφημερίδας που αναφέροντας ένα-ένα τα ονόματα της τότε ηγεσίας του DTP έγραφε πως ¨Πλέον η πλειοψηφία της κοινωνίας ζητά, για κάθε υπάλληλο ασφαλείας που θα γίνει μάρτυρας από τώρα και μετά, την ίδια μοίρα να έχει και ένας εξ αυτών¨. Στο υπερασπιστικό κείμενο που έστειλε η Διεύθυνση Δικαίου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 25 Οκτωβρίου 2013, αναφέρει πως ¨ δεν συνιστά αδίκημα, και είναι μέσα στα πλαίσια της κριτικής¨. Στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως καθώς το άρθρο δημοσιεύτηκε σε τοπική και όχι σε εθνική εφημερίδα ¨η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση συνθήκης¨.

……………..

Εφ. Ραντικάλ 2/11/2013

Σχ : Μετά από το δημοσίευμα εκείνο, οι υπεύθυνοι του κουρδικού κόμματος προσέφυγαν σε όλους τους βαθμούς της τουρκικής δικαιοσύνης. Το κατάπτυστο και γεμάτο απειλές κείμενο θεωρήθηκε ως ¨ελευθερία έκφρασης¨. Για αυτό και οι διοικούντες του κουρδικού κόμματος προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ.