ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ KNOW HOW

Τουρκία και Πακιστάν κατασκευάζουν από κοινού στρατιωτικό πλοίο

1471947_601490349887134_1818768308_n

Υπογράφτηκε συμφωνία κοινής παραγωγής ανάμεσα στο υπουργείο Αμύνης του Πακιστάν και της εταιρίας Savunma Teknolojileri Mühendislik AŞ. Σύμφωνα με αυτήν σε ναυπηγείο του Καράτσι θα κατασκευαστεί στρατιωτικό πλοίο ανεφοδιασμού.

Στο Καράτσι έπεσαν οι υπογραφές στην τελετή για τον διαγωνισμό που κέρδισε η Τουρκία και αφορά την σχεδίαση και τον εξοπλισμό στρατιωτικού πλοίου ανεφοδιασμού, που θα καλύψει τις ανάγκες των ναυτικών δυνάμεων του Πακιστάν.

Η κατασκευή του πλοίου θα πραγματοποιηθεί από Τούρκους μηχανικούς στα ναυπηγεία του Καράτσι-Πακιστάν. Μιλώντας στην τελετή ο υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Μουράντ Μπαγιάρ, δήλωσε πως μέχρι τώρα οι δύο χώρες έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από κοινά σχέδια. Ο Μπαγιάρ ανέφερε πως και η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν διανύσει σημαντική απόσταση για να μειώσουν την αμυντική τους εξάρτηση από το εξωτερικό. Ο Μπαγιάρ πρόσθεσε πως το πλοίο που θα κατασκευαστεί θα συμβάλει σημαντικά στις επιχειρησιακές δυνατότητες του πακιστανικού στρατού.

Ο υπουργός Αμύνης και Παραγωγής του Πακιστάν Ρανά Τενβίρ υπογράμμισε την φιλία και την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Τενβίρ εστιάζοντας στο πλοίο που θα κατασκευαστεί, ανέφερε πως επιθυμεί την συνέχιση των κοινών σχεδίων στην αμυντική βιομηχανία. Στην τελετή παραβρέθηκαν και μαθητές των σχολείων Pak-Türk. Η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στο πακιστανικό υπουργείο αμυντικής παραγωγής και την εταιρία Savunma Teknolojileri Mühendislik AŞ, περιλαμβάνει τον σχεδιασμό του πλοίου, τα υλικά, τον εξοπλισμό του, ELD, ανταλλακτικά, τέλεση δοκιμών, εκπαίδευση των ναυπηγών και χρηστών του πλοίου και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η συμφωνία αυτή ανάμεσα σε Πακιστάν και Τουρκία αποτελεί μια πρώτη φορά, και συνιστά ένα πρωτότυπο σχέδιο στο πεδίο της κατασκευής αμυντικών πλοίων. Το Σχέδιο Πλοίου Ανεφοδιασμού θα κατασκευαστεί με την εμπειρία και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από το σχέδιο MILGEM. H κατασκευή και ο εξοπλισμός του εν λόγω πλοίου θα γίνει στα ναυπηγεία του Καράτσι υπό τον έλεγχο Τούρκων μηχανικών και ειδικών.

Στα πλαίσια του σχεδίου θα κατασκευαστεί για τις ανάγκες του Πακιστανικού Ναυτικού τάνκερ 15.600 τόνων και 155 μέτρων μήκους. Το τάνκερ θα διαθέτει σύστημα ανεφοδιασμού (RAS/FAS), θα υπάρχει δυνατότητα από-προσγείωσης ελικοπτέρου και θα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τους 20 κόμβους την ώρα. Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια.

SİLAH VE SAVAŞ TEKNOLOJİLERİ | Facebook 28/11/2013