ΣYΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Το DEB Συμμετείχε στο Συνέδριο Του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά Του Ρατσισμού»(ΕΝΑR) Που Διοργανώθηκε Στην Αθήνα

138547093990246 (1)

Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) συμμετείχε στη συνεδρίαση με θέμα αγώνα κατά του ρατσισμού στην Αθήνα.

Στο συνέδριο του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά Του Ρατσισμού» (ΕΝΑR) που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2013 συμμετείχαν o αντιπρόεδρος του κόμματος DEB και υπεύθυνος της νομαρχιακής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Λεϊλά Σαλίχογλου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα όπως η άνοδος του ρατσισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και η καταπολέμηση του.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση εκ μέρους του ΚΙΕΦ στην ομιλία του μίλησε για τα προβλήματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ο Αχμέτογλου λέγοντας πως μέχρι στιγμής τα αιτήματα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας δεν έχουν γίνει αποδεκτά από την κυβέρνηση και δεν εκπληρώνονται και τόνισε πως το τελευταίο καιρό προστέθηκε ακόμη ένα νέο πρόβλημα. Ο Αχμέτογλου ανέφερε ότι ένας από τους στόχους του ρατσισμού που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και εξήγησε με παραδείγματα τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή. Ο Οζάν Αχμέτογλου αναφέρθηκε στα γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα όπως την κρίση που προκάλεσε η ομιλία της τουρκικής γλωσσάς σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ξάνθη και την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής που ρυθμίζει της ομιλίες μεταξύ γιατρών και ασθενών και τους αναγκάζει να μιλούν μόνο στην Ελληνική γλώσσα.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο Οζάν Αχμέτογλου συναντήθηκε και με την πρόεδρο της ΕΝΑR Sarah Isal και της παρέδωσε μια έκθεση σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και την προσκάλεσε στην Δυτική Θράκη.

Τα διοικητικά μέλη του DEB στο συνέδριο του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά Του Ρατσισμού»(ΕΝΑR) πήραν μέρος στην επιτροπή σχετικά με της ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2014.

Ο Οζάν Αχμέτογλου και η Λεϊλά Σαλίχογλου συναντήθηκαν και με τους εκπροσώπους φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση του ρατσισμού και έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τα μειονοτικά ζητήματα.

Ιστoσελίδα του DEB 26/11/2013