ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η αστυνομία ζήτησε τα ονόματα αλεβιτών και Κούρδων μαθητών!

emniyetsen34635467_0

Την ώρα που το πρωτόκολλο ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών δίνει ευρείες αρμοδιότητες στην αστυνομία μέσα στα σχολεία, προέκυψε σκάνδαλο στα πλαίσια του πρωτοκόλλου στην Σμύρνη.

Τον περασμένο Αύγουστο υπογράφηκε ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών ¨πρωτόκολλο συνεργασίας για την αύξηση των προστατευτικών/αποτρεπτικών μέτρων για την διασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος στα σχολεία¨ . Στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας δόθηκε αρμοδιότητα στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε σχολεία ¨να έχουν τον απαραίτητο συντονισμό με τις διοικήσεις των σχολείων¨, ¨να συναντώνται με οικογένειες μαθητών που δεν πάνε στην σχολή ή απουσιάζουν επί μακρόν με πιθανότητα εμπλοκής τους σε αδικήματα¨ και ¨ να διασφαλίζουν την προστασία του παιδιού από το έγκλημα και την συνέχιση της φοίτησης του¨.

………….

Αστυνομικοί στο Λιμόντεπέ της Σμύρνης εν όψει μιας εκδήλωσης με φαγητό που θα οργάνωναν διοικήσεις σχολείων, ζήτησαν 5 ονόματα αλεβιτών και Κούρδων μαθητών. Όταν οι διοικούντες ρώτησαν τον λόγο για τον οποίο θέλουν τα ονόματα τους είπαν πως αυτό συμβαίνει επειδή ¨Στα γεγονότα του πάρκου Γκεζί οι αλεβίτες ήταν πρωταγωνιστές και γιατί Κούρδοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν τις διασπαστικές οργανώσεις ΤIΚΚΟ και ΠΚΚ¨.

……………..

Haber.sol.org 29/11/2013