ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο επικεφαλής του τμήματος Αναισθησιολογίας μίλησε σχετικά με το νοσοκομείο Κομοτηνής

bulentkamiloglu2

Ο επικεφαλής του τμήματος Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου Κομοτηνής Δρ. Μπουλέντ Καμίλογλου, μίλησε σχετικά με την οδηγία του διοικητή του νοσοκομείου που ζητά από τους γιατρούς να μιλάνε ελληνικά στο νοσοκομείο.

…………….

Στην δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας ο επικεφαλής του τμήματος Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου Κομοτηνής Δρ. Μπουλέντ Καμίλογλου, αναφέρει πως επί 17 χρόνια που υπηρετεί στο νοσοκομείο παρόμοιο θέμα δεν υπήρξε. Ο Καμίλογλου που είναι πρόεδρος στο τμήμα αναισθησιολογίας επί δύο χρόνια δηλώνει : ¨Στα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε κανένα θέμα σχετικά με τις συνομιλίες σε τουρκικά-ελληνικά. Το θέμα προέκυψε μετά από φιλονικία που είχε στο τμήμα των επειγόντων ένας ειδικός γιατρός με τον μειονοτικό χειρούργο βοηθό του. Ο ειδικός γιατρός κατήγγειλε το θέμα στον διοικητή του νοσοκομείου, και ο διοικητής έβγαλε αυτήν την εγκύκλιο.Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας υπάρχουν 3 ειδικοί και 13 βοηθοί Τούρκοι γιατροί. Ο αριθμός των μειονοτικών γιατρών την τελευταία περίοδο αυξήθηκε. Για αυτό το λόγο αυξήθηκε ο αριθμός αυτών που μιλάνε τουρκικά. Προφανώς κάποιοι ανησύχησαν από αυτό¨.

 ¨ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ¨

Ο Δρ. Μπουλέντ Καμίλογλου ανέφερε πως θα ήταν πιο σωστό αν ο διοικητής του νοσοκομείου δεν ασχολούνταν με το περιστατικό με γραπτή εγκύκλιο : Μακάρι να μην είχαμε ζήσει τέτοιο περιστατικό. Πραγματικά ο διοικητής του νοσοκομείου είναι ένας που βοηθά όλους τους γιατρούς και προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε θέμα. Σε περίοδο που το τμήμα αναισθησιολογίας περνά μια δύσκολη περίοδο, πάντοτε εργάστηκε για να βοηθήσει. Φυσικά στην εγκύκλιο που έστειλε δεν μιλά για συγκεκριμένη γλώσσα. Αλλά όλοι ξέρουν πως αναφέρεται στα τουρκικά και έτσι το εκλαμβάνουν. Μακάρι να μην το είχε κάνει εγγράφως αλλά προφορικά και να είχε προειδοποιήσει τα άτομα που έπρεπε. Διότι όταν γίνεται έτσι μπορεί να οδηγηθεί αλλού. Μας θυμίζει παλιές εποχές. Υποθέτω πως ο διοικητής υποχρεώθηκε να το κάνει. Άλλωστε οι φίλοι γιατροί ασκώντας τα καθήκοντα τους προσπαθούν πάντοτε να είναι προσεκτικοί. Πρέπει να πω πως μεταξύ των εργαζόμενων στο νοσοκομείο γιατρών υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία. Δεν ζήσαμε παρόμοια θέματα και δεν πιστεύω πως θα ξαναζήσουμε¨.

………………….

Εφ.Γκιουντέμ 20/11/2013