ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

Συνέδριο στην Κομοτηνή με θέμα: Η συνθήκη της Λωζάννης 90 χρόνια μετά: οι μειονοτικές ρυθμίσεις

11112013-34

Συνέδριο με θέμα «Η συνθήκη της Λωζάννης 90 χρόνια μετά: οι μειονοτικές ρυθμίσεις» θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 22 – 23 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη (ΠΕΜ) και από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ. Στο διήμερο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές αρκετοί γνωστοί ακαδημαϊκοί, καθηγητές, νομικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Τα κύρια θέματα των συνεδρίων έχουν οριστεί ως εξής: «Εκπαίδευση: μειονοτικό η δημόσιο σχολείο», «Σαρία: κατάργηση η διατήρηση;», «Θετικές διακρίσεις: υπέρ η κατά;», «90 χρόνια μετά από την Συνθήκη της Λωζάννης», και «Η μειονότητα της Θράκης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο»

595x842-images-stories-2013-haberler-2013-11-1-11112013-34-1

Περ. Αζινλίκτσα  11/11/2013

Σχ : Mε μια μεγέθυνση στο πρόγραμμα διαπιστώσαμε πως την συμμετοχή ενός πολύ γνωστού προσώπου εντός της τουρκόφρονης μερίδας της μειονότητας.

Cemil

Ο Τζεμίλ Καμπζά είναι πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης  (γνωστός ιμάντας άσκησης τουρκικής πολιτικής). Με αυτήν του την ιδιότητα βρέθηκε πολλές φορές σε διεθνή συνέδρια να κατηγορεί ως εισαγγελέας την Ελλάδα.  Είναι επίσης  επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης στον δήμο Μύκης ΚΑΙ το σημαντικότερο βασικός συντάκτης της εφημερίδας Γκιουντέμ. Η εφημερίδα Γκιουντέμ είναι η ανεπίσημη φωνή του προξενείου στην Θράκη. ΟΛΑ της τα άρθρα απηχούν τις απόψεις του τουρκικού ΥΠΕΞ. Στα αρκετά χρόνια που βγαίνει η εφημερίδα αυτή ΠΟΤΕ  δεν εξέφρασε μια μη καθεστωτική τουρκική άποψη. Αναρωτιόμαστε λοιπόν  οι οργανωτές αυτής της εκδήλωσης, δεν θα ήταν προτιμότερο να καλούσαν τον μορφωτικό ακόλουθο του τουρκικού προξενείου ; Ούτως ή άλλως δεν θα άκουγαν κάτι το διαφορετικό...

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone