Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ…

Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου στο Μπαχρέιν

Turkey_map

…………….

O Nταβούτογλου αναφερόμενος στις σχέσεις της Τουρκίας με τους γείτονες της, σχολίασε λέγοντας ¨Εκτός από την Συρία με όλους τούς γείτονες μας έχουμε καλές σχέσεις.

Οι σχέσεις μας με την Ρωσία είναι υπέροχες. Έτσι είναι και με Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράκ, Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν. Αύριο θα βρίσκομαι στο Ιράν. Και εκεί έτσι είναι. Με όλους τους γείτονες μας έχουμε εξαίρετες σχέσεις¨.

…………

ΑΑ 24/11/2013

Σχ : Η αλήθεια βέβαια είναι μακριά από αυτά που λέει ο Αχμέτ. Με το Ιράκ οι σχέσεις πολύ καιρό τώρα ήταν χείριστες καθώς είχε ανακαλυφθεί πως τρομοκράτες σουνίτες εκπαιδεύονταν στην Τουρκία και έκαναν βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ…

 Με την Κύπρο χείριστες, καθώς από το 1974 κατέχει παράνομα το 36% της νήσου.

 Με την Ελλάδα δε….ας μην το σχολιάσουμε και πολύ. Αποβατικά απέναντι από τα νησιά μας, επιθετική διάταξη στρατού στον Έβρο, χιλιάδες πράκτορες στην Θράκη, κάζους μπέλι εν ισχύ….και άλλα φιλικά !

 Η δε Αίγυπτος απέλασε χτες τον Τούρκο πρεσβευτή από το Κάιρο, κατηγορώντας τον για ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας (άντε και στα δικά μας). Ιλχάν μην παρεξηγείσαι, δεν είναι προσωπικό !

 Με την γειτονική της Αρμενία έχει κλείσει τα σύνορα της εδώ και 20 χρόνια, λόγω του Ναγκόρνο Καραμπάχ….

 Καλά για την Συρία τι να πεις… Πως η ΝΑ Τουρκία έχει καταστεί ορμητήριο των ανθρωποφάγων κατσαπλιάδων που καταφτάνουν εκεί από διάφορες ισλαμικές χώρες ;….

 Γείτονας μάλαμα !