ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ

Κρίση στο τρένο για Θεσσαλονίκη

22084470

Το ταξίδι της τουρκικής επιτροπής η οποία επ΄ευκαιρία της 75ης επετείου του θανάτου του Ατατούρκ, ξεκίνησε χτες από την Κωνσταντινούπολη με τρένο για την Θεσσαλονίκη με σύνθημα Ειρήνη και Τιμή για τον Ατατούρκ, μετατράπηκε σε μια κανονική κρίση.

Το τρένο το οποίο μεταφέρει τον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, εκπροσώπους συλλόγων Δυτικοθρακιωτών, δημοσιογράφους και βουλευτές, κανονικά έπρεπε να βρίσκεται σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη, για την τελετή που θα τελεστεί στις 09:05 στιγμή κατά την οποία ο Ατατούρκ έκλεισε τα μάτια του.

Αλλά καθώς οι ελληνικές αρχές κράτησαν το τρένο τρεις ώρες στα σύνορα για λόγους σχετικά με διαβατήρια και τελωνειακούς λόγους, και αργότερα ακόμη δύο ώρες σε άλλον σταθμό αυτή τη φορά για τεχνικούς λόγους, η επιτροπή ακόμη προσπαθεί να φτάσει στην Θεσσαλονίκη.

Την νύχτα κατά την διάρκεια της κρίσης, ο υπουργός και κάποιοι λίγοι αρμόδιοι, αντιλαμβανόμενοι πως θα αργοπορούσαν, υποχρεώθηκαν να κατέβουν από το τρένο και να πάρουν ταξί για να μπορέσουν να προλάβουν.

Ενώ αυτοί που παρέμειναν στο τρένο μη προλαβαίνοντας την τελετή στο σπίτι, πίεσαν τις ελληνικές αρχές που είχαν τον έλεγχο του τρένου, και σταμάτησαν την μηχανή και στις 09:05 τίμησαν τον Ατατούρκ με ενός λεπτού σιγή και με τον εθνικό ύμνο.

Στην τελετή στο τραίνο μετείχε και η σύζυγος του υπουργού Μουεζίνογλου.

Εφ. Χουριέτ 10/11/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone