ΚΑΘΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ…

Φακέλωμα σπιτιών ¨αγόρια-κορίτσια¨ στην Κιουτάχεια

kutahya_baskin_ic

Μετά από το σύνθημα που έδωσε ο Ερντογάν, η νομαρχία Κιουτάχειας έδωσε οδηγία στους διαχειριστές πολυκατοικιών, και αυτοί άρχισαν να κάνουν εφόδους σε σπίτια και να συγκεντρώνουν πληροφορίες. Φοιτητές που στο σπίτι τους έγινε τέτοια έφοδος μίλησαν στην Sol. Aνέφεραν πως οι διαχειριστές τους ρώτησαν ¨Ποιος ο σκοπός που ήλθατε στην Κιουτάχεια, ποιος ο αριθμός ταυτότητας σας και ποιο το νούμερο τηλεφώνου σας¨ και τους είπαν πως τις πληροφορίες ¨θα τις δώσουμε στην αστυνομία¨.

…………

Οι διαχειριστές ως δικαιολογία ανέφεραν πως ¨Για όλα αυτά θα ενημερώσουμε την αστυνομία¨ και ότι ¨ Αυτό που κάνουμε είναι νόμιμο και εφαρμόζονται οι αποφάσεις που λήφθησαν στην συνάντηση με τον νομάρχη¨.

……….

Η Ιζέλ Κ ανέφερε : Ανησυχούμε, διότι προσπαθούν να μας ασκήσουν πίεση. Εμείς ήρθαμε εδώ στην Κιουτάχεια για να σπουδάσουμε. Αλλά η στάση τους απέναντι μας δείχνει πως θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως κάνουμε και άλλα πράματα στα σπίτια. Ναι μαζί με φίλους μας βρισκόμαστε στο σπίτι και πίνουμε τσάι και συζητάμε. Αλλά για όσο παραμένουν στην πρωτόγονη λογική τους, αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πόσο ωραία κάθονται και συζητάνε μαζί αγόρια και κορίτσια¨.

……………..

Σύμφωνα με την είδηση του Μεχμέτ Μπιλμπέρ από την εφημερίδα Ραντικάλ ο Αλή Χαϊντάρ Ντουρμούς νοίκιασε με δύο φίλους του ένα σπίτι, και το πρώτο παράπονο σε βάρος τους ήρθε τρεις μέρες πριν αμέσως μετά από την ομιλία του Ερντογάν για σπίτια στα οποία μένουν μαζί φοιτητές και φοιτήτριες. Ο Ντουρμούς ανέφερε πως τους αναζήτησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τους είπε ¨Υπάρχουν πολλά παράπονα από ενοίκους διαμερισμάτων διότι μένετε αγόρια και κορίτσια μαζί. Να εκκενώσετε το σπίτι¨, και ότι αυτοί του απάντησαν πως δεν πρόκειται να το εκκενώσουν καθώς ισχύει το συμβόλαιο τους.

Ο Ντουρμούς ανέφερε πως κάλεσαν κάποιους γείτονες και συζήτησαν αυτό το θέμα, και ότι κανένας δεν ενοχλείται. Ο Ντουρμούς ανέφερε πως ενώ μετά από αυτό νόμιζαν πως το θέμα έκλεισε, ασκήθηκε πίεση στον διαχειριστή της πολυκατοικίας για να τους βγάλει από το σπίτι. Διότι όταν ο διαχειριστής πέρασε να συγκεντρώσει τα κοινόχρηστα, τους φώναξε με τρόπο που να ακούνε και οι γείτονες τα εξής : ¨Οι μητέρες και οι πατεράδες σας, σας στηρίζουν σε αυτό ; Μα πως μένετε αγόρια και κορίτσια μαζί ; Εμείς δεν το θέλουμε και άλλωστε δεν το θέλει και το κράτος ¨.

Μπαρίς Οκτσού/ Γκιοκχάν Τσετίνκαγιά

Haber.sol.org 8/11/2013