ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Το Ισραήλ μαζί με τους Σαουδάραβες ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ιράν !

israil_iran_suudi_ic

Αναφέρεται πως το Ισραήλ σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά με το Ιράν λήξουν υπέρ του Ιράν, έχει ετοιμάσει μαζί με την Σαουδική Αραβία ένα ¨σχέδιο έκτακτης ανάγκης¨ που περιλαμβάνει χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σύμφωνα με κείμενο τον αγγλικών Sunday Times, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν που τελειώνουν αυτήν την εβδομάδα λήξουν υπέρ του Ιράν, το Ισραήλ με την στήριξη της Σαουδικής Αραβίας έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει και χτύπημα στο Ιράν.

Σύμφωνα με το σχέδιο η Σαουδική Αραβία που ανησυχεί από την πυρηνική ισχύ του Ιράν, άναψε το πράσινο φως ώστε σε μια πιθανή επίθεση των Ισραηλινών μαχητικών, να κάνουν χρήση του εναέριου χώρου της.Αναφέρεται πως οι Σαουδάραβες σε πιθανή ισραηλινή επίθεση θα παράσχουν μη επανδρωμένα αεροπλάνα, ελικόπτερα διάσωσης και ιπτάμενα τάνκερ για καύσιμα.

Διπλωματική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα ανέφερε : ¨Σε περίπτωση που υπογραφεί η συνθήκη της Γενεύης, η στρατιωτική επιλογή θα επανέλθει στο τραπέζι. Οι Σαουδάραβες είναι οργισμένοι και προτίθενται να παράσχουν στο Ισραήλ ότι χρειάζεται.

Haber.sol.org 17/11/2013