ΜΙΑ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΠΡΑΞΗ

Kατέδωσαν τον εαυτό τους

page_beraber-yasayan-ogrenci-cift-kendini-ihbar-etti_704339688

Η Γκαμζέ Σελτσούκ και ο Αλή Χαϊντάρ που μένουν στο ίδιο σπίτι ως φοιτητές ¨κορίτσι-αγόρι¨, πήγαν σήμερα στα δικαστήρια Σμύρνης και κατέδωσαν τον εαυτό τους.

Οι νέοι προσήλθαν στο δικαστήριο μετά το μεσημέρι και ανέφεραν πως μετά από τις δηλώσεις της πολιτικής εξουσίας και αρμοδίων πως η συμβίωση κοριτσιού-αγοριού στο ίδιο σπίτι είναι αδίκημα, αποφάσισαν εάν υπάρχει κάποιο αδίκημα να καταγγείλουν τους εαυτούς τους.

Οι νέοι υπέβαλαν την αίτηση τους στην εισαγγελία μέσω δικηγόρου και ακολούθως μπροστά στο δικαστήριο έκαναν δηλώσεις. Η Γκαμζέ Σελτσούκ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν στην ομιλία που έκανε στις 4 Νοεμβριου ανέφερε πως το να μένουν στο ίδιο σπίτι αγόρι-κορίτσι αποτελεί παραβίαση του συντάγματος, και είπε πως ¨Εμείς δεν πιστεύουμε πως αυτό αποτελεί παραβίαση του συντάγματος. Το ΑΚΡ επιτίθεται στην κοινωνία της Τουρκίας και στις αξίες του διαφωτισμού………. Το ΑΚΡ με αυτό του το μέτρο ασκεί μισογυνισμό, επιχειρεί να θέσει διακρίσεις για την γυναίκα μέσα στην κοινωνία. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποδείξουμε πως εμείς δεν θα το επιτρέψουμε¨

Ο Αλή Χαϊντάρ Τεμέλ ανέφερε πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν σκεφτεί πως το να μένουν μαζί αγόρι-κορίτσι θα μπορούσε να αποτελεί αδίκημα και είπε : ¨ Μήπως εμείς τώρα πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι ; Πιστεύαμε πως ο πρωθυπουργός με αυτήν του τη δήλωση έπεσε σε μια κωμική κατάσταση. Την ώρα που με συνεχείς επεμβάσεις μας λέει πως πρέπει να ζούμε στις συνοικίες και στον δρόμο και πότε πρέπει να πίνουμε αλκοόλ, ξεπερνά ακόμη και αυτά τα όρια. Έφτασε να επεμβαίνει και στο πως θα ζούμε μέσα στο σπίτι μας¨.

Η Οζλέμ Ονγκιορού-δικηγόρος των νέων ανέφερε πως ως νομικός κρίνει πως η εν λόγω πρακτική δε υπάρχει ούτε στο σύνταγμα, ούτε στους νόμους και είπε πως ¨Έτσι ήξερα μέχρι σήμερα. Η καταγγελία αυτή στο τέλος θα μας δείξει νομικά τι ισχύει. Και θα διαφωτίσει και τον κόσμο μας και εμάς ως νομικούς¨.

Εφ. Εβρενσέλ 12/11/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone