ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ !

Tι ζήτησε για την θεολογική σχολή

mestan

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ήταν αυτοί που στην τουρκική ιστορία ίδρυσαν το πρώτο τουρκικό κράτος με είδος διακυβέρνησης την δημοκρατία. Η Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης που ιδρύθηκε στις 31 Αυγούστου 1913, δεν αναγνωρίστηκε από το Οθωμανικό κράτος. Η ανατολική Θράκης αφέθηκε στους Οθωμανούς, με αντίτιμο να εγκαταλειφτεί η Δυτική Θράκη στην μοίρα της. Η πρώτη ιδρυθείσα Τουρκική Δημοκρατία μπόρεσε να ζήσει μόνο 58 μέρες. Από αυτή την πλευρά, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, αποτελούν το ορφανό παιδί της τουρκικής ιστορίας.

Από εκείνες τις μέρες πέρασε πολύ καιρός. Αυτή την στιγμή η Δυτική Θράκη βρίσκεται εντός των συνόρων της Ελλάδας, και η τουρκική μειονότητα των περίπου 150.000 ανθρώπων , έφτασε ως εδώ χωρίς να αφομοιωθεί, διαφυλάττοντας την θρησκευτική και εθνική της ταυτότητα. Και ήρθε ο καιρός για το παραμύθι του λουλουδιού του βάλτου, και ο Τούρκος στην Δυτική Θράκη, έγινε βρωμότουρκος. Ήρθε καιρός που στην Τουρκία έγινε γκιαούρης. Αν ρωτήσετε κάποιον αυτήν την απάντηση θα πάρετε. Από αυτά που έζησα ξέρω πως αρκετοί είναι και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που βίωσαν αυτές τις προσβολές. Στον χρόνιο αγώνα που δώσαμε για να μπορέσαμε να παραμείνουμε Τούρκοι, ξεπροβοδίσαμε στις 24/7/1995 στην αιωνιότητα και τον Τούρκο ηγέτη Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, μετά από ένα ύποπτο ατύχημα που είχε.

Από εκείνη την μέρα και μετά ο αγώνας της Δυτικής Θράκης άρχισε να υποχωρεί. Ας σημειωθεί στην ιστορία η μέρα που βουλιάξαμε , 24 Ιουλίου 1995. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μεταξύ των ηγετών στην Δυτική Θράκη, ο εθνικισμός και το έθνος ως έννοια αφορίστηκαν. Κυριάρχησε η νοοτροπία της αδελφοσύνης των μουσουλμάνων. Όταν στο Καραμπάχ σφαγιάζονταν οι Τούρκοι, δεν ακούστηκε η φωνή ενός ηγέτη Τούρκων της Δυτικής Θράκης να στείλει ένα χαιρετισμό. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα μας έλεγε πως ¨στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι αλλά εξισλαμισμένοι δια της βίας Έλληνες¨.

Γύρω μας μέλη μουσουλμανικών θρησκευτικών κοινοτήτων, γεμάτο. Ούτε καν ξέρω ποιο τζαμί είναι σε ποιάν κοινότητα. Λες και εμείς για χρόνια προσκυνούσαμε αγελάδες, και ήρθαν αυτοί και γίναμε μουσουλμάνοι. Σήμερα που στους 15 μαθητές αναλογούν 3 δάσκαλοι μαθημάτων Κορανίου, ο εκ των ηγετών των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, πρέπει να έχει ξεχάσει τον αγώνα για την Δυτική Θράκη του φίλου του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα στην Τουρκία ανέφερε ¨σε περίπτωση που ανοίξει η θεολογική σχολή, πρέπει να ανοίξει και στην Δυτική Θράκη ένα σχολείο ιμάμ χατίπ¨.

Μα καλά δεν τον ρωτά κανείς ¨Βρε Ιμπραήμ όταν στην Δυτική Θράκη έχει τόσους χοτζάδες και τα τζαμιά είναι άδεια, εσύ τι θα το κάνεις το ιμάμ χατίπ ; Μήπως θα ιδρύσεις στρατό από ιμάμηδες ; Ο κόσμος αυτός έχει αρκετούς ιμάμηδες για να εκπληρώσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Ο κόσμος αυτός σε περίπτωση που ανοίξει η Χάλκη ζητά :

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση που του αφαιρέθηκε

Την αναγνώριση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας που θ την εκφράζει ελεύθερα.

Το σταμάτημα των άδικων παρεμβάσεων στον μειονοτικό τύπο.

Λύση στο θέμα των μουφτειών.

Γιατί δεν μιλάς για αυτά ; Ιμπραήμ Σερίφ γιατί φοβάσαι ; Μήπως φοβάσαι πως αν γίνουν εκλογές ο κόσμος αυτός θα σε σηκώσει από την θέση σου ; Καλά έκατσες εκεί 20 χρόνια. Μίλα και λίγο για τον τουρκισμό. Άλλωστε και η Ελλάδα αποδέχεται τον μουσουλμανισμό μας. Εσείς με αυτή την αντίληψη των αδερφών μουσουλμάνων, εξυπηρετείτε τα συμφέροντα της Ελλάδας. Σταμάτα πια να προδίδεις ένα έθνος που τράβηξε πολλά προσπαθώντας να κερδίσει την εύνοια των βουλευτών σου που ερχόταν από την Τουρκία, ένα έθνος που έχει αγκαλιάσει τον τουρκισμό και την θρησκεία του. Πιο πολύτιμο από την πολυθρόνα σου είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η αγάπη του λαού. Θα έρθει η μέρα που θα πεθάνουμε και θα απομείνει ένα καλό ή κακό όνομα μας. Ηγέτες που στήριξαν την ιστορία τους, τον κόσμο τους και τα εδάφη τους, ακόμη και όταν πεθαίνουν, ο κόσμος αυτός θυμάται και τους τιμά αιώνια. Για αυτό μη πετροβολείς την ιστορία σου. Όποιος πετροβολά την ιστορία του, στο μέλλον οβίδες του ρίχνουν. Μη το επιτρέψεις αυτό.

www.ulusalpost.com 6/11/2013 ¨ 

Τογρούλ Μεστάν Τσαβούς

Σχ : Προφανώς ο κάτοικος αυτός των Αμαξάδων Ροδόπης ξεχειλίζει από τουρκισμό. Τόσο που φτάνει δηλαδή αρθρογραφώντας σε εθνικιστική ιστοσελίδα της Τουρκίας να κατηγορεί τον ψευδομουφτή Κομοτηνής για προδότη του τουρκισμού !