ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ

Για πρώτη φορά η ABTTF και ο σύλλογος Ρόδου οργανώνουν από κοινού μια παράπλευρη εκδήλωση

a357c74e5dcf52fdc7e3c938e19974cd_XL

Θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και των Τούρκων Ρόδου και Κω, θα συζητηθούνε σε φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΑΒΤΤF) και ο Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κώ και Δωδεκανήσων, οργανώνουν στην Γενεύη παράπλευρη εκδήλωση στο 6ο Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών, με τίτλο ¨Θρησκευτική ελευθερία και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες¨.

Η ABTTF και ο Σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Δωδεκανήσου για πρώτη φορά οργανώνουν μια παράπλευρη εκδήλωση στο Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών που είναι μια πλατφόρμα μοναδική για την προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας σχετικά με θέματα που αφορούν εθνικές, εθνοτικές, θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες. Στην εκδήλωση που θα οργανωθεί παράλληλα με την 6η συνεδρία που έχει θέμα ¨Πέρα από την ελευθερία πίστης και θρησκείας : Διασφάλιση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων¨, θα συζητηθούν τα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και των Τούρκων Ρόδου και Κώ. Ξένοι ειδικοί θα περιγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι θρησκευτικές μειονότητες, και θα παρουσιαστούν προτάσεις και θα γίνουν παρουσιάσεις σχετικά με το θέμα της προστασίας της ταυτότητας των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ομιλητές :

Ριντβάν Χατζημπεντέλ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης

Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσι, πρόεδρος Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων

Βίλλι Φοτρ, διευθυντής της Human Rights Without Frontiers Int’l

Δρ. Σεμπαετίν Αμπντουραχμάν, Post-doc ερευνητής, πανεπιστήμιο του Λονδίνου, μέλος του Δ.Σ. της ABTTF.

Συντονίστρια : Μελέκ Κιρμπατζί Αρίκ, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτική Θράκης(ABTTF)

Ημερομηνία και ώρα : 27 Νοεμβρίου 2013, 13:15-15:00

Χώρος : Αίθουσα Νο XXVII, Palais des Nations

Γενεύη/Ελβετία

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 21/11/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone