ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ !

Θρησκευτική εκπαίδευση σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών στην Σμύρνη

dini_egitim_1

Η μουφτεία του Γκαζιεμίρ-Σμύρνης άρχισε ένα μέτρο που θα συζητηθεί. Η απόφαση της για θρησκευτική εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 4-6 ετών, εκτιμάται πως αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την οπισθοδρομική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την είδηση του Αντέμ Σαρίκαγιά από την εφημερίδα Γιουρτ, στο Γκαζιεμίρ-μητροπολιτική περιοχή της Σμύρνης, η τοπική μουφτεία άρχισε να κάνει θρησκευτική εκπαίδευση σε παιδάκια 4-6 ετών που πάνε σε παιδικούς σταθμούς ή σε νηπιαγωγεία.

………

Ο Μουσταφά Τεμέλ-μουφτής του Γκαζιεμίρ σχετικά με το θέμα ανέφερε στην ιστοσελίδα της μουφτείας τα εξής : ¨Σε τέτοιες περιοχές καθημερινά αυξάνονται οι ανάγκες.Ο κόσμος σε αυτό το επίπεδο έχει αυξημένα αιτήματα. Εμείς λοιπόν ως μουφτεία αρχίσαμε μια εργασία για την κάλυψη των αιτημάτων του κόσμου μας.Αυτή την στιγμή αρχίσαμε να ετοιμάζουμε την απαραίτητη υποδομή και αρχίσαμε και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Εύχομαι να είναι καλότυχη αυτή μας η εργασία¨.

¨Στόχος η συντηρητική γενιά¨

…………

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του παραρτήματος του συνδικάτου Eğitim Sen 5 Οζτζάν Τσετίν δήλωσε : Το ΑΚΡ επιδιώκει προσχολικά ακόμη να μπερδέψει τα μυαλά των παιδιών. Όταν πριν να έχουν μάθει τους υπαρκτούς όρους διδάσκει αφηρημένες έννοιες ουσιαστικά ξεπλένει τα μυαλά τους. Στόχος είναι να γεμίσει τα παιδιά με συντηρητισμό και έτσι να τα στείλει στο σχολείο. Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα προϊόν της προσπάθειας του ΑΚΡ να ιδρύσει στην θέση των υπαρχόντων νηπιαγωγείων τα δικά του νηπιαγωγεία και να βάλει έτσι τα παιδιά στο πλαίσιο της ιδεολογικής του ηγεμονίας πριν ακόμη αυτά αρχίσουν το σχολείο¨.

Haber.sol.org 18/11/2013