ΓΙΑ 800 $…

Το παιχνίδι ¨τρομοκρατών¨ μελών των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας χάλασε 14 χρόνια αργότερα

fft64_mf1783556

Αποκαλύφθηκε πως έχει σχηματιστεί δικογραφία για 5 αστυνομικούς της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων οι οποίοι 14 χρόνια πριν σκότωσαν λόγω χρημάτων θείο και ανιψιό και το εμφάνισαν ως τρομοκρατία. Η εισαγγελία ζητά να δικαστούν και να αντιμετωπίσουν την ποινή των ισοβίων.

Η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ που ερευνά σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών και τις έρευνες που έκλεισαν με αμφισβητούμενο τρόπο, διαλεύκανε μια δολοφονία που μόνο στις ταινίες εμφανίζονται.

Σύμφωνα με το άρθρο του Γκιοκτσέρ Ταχιντζίογλου από την εφημερίδα Μιλλιέτ, η εισαγγελία έφτασε σε εντυπωσιακές αλήθειες σχετικά με θείο και ανιψιό που αν που σκοτώθηκαν στην πόλη Γκεντς του νομού Μπίγκιολ, η αστυνομία τους εμφάνισε ως ¨τρομοκράτες¨ που σκοτώθηκαν σε σύρραξη. Η εισαγγελία αποκάλυψε πως επρόκειτο για απλούς πολίτες, και σχημάτισε δικογραφία κατά των 5 αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων που ενεπλάκησαν στην δολοφονία και σχημάτισαν έγγραφα πως δήθεν ήταν τρομοκράτες. Η δικογραφία αποκάλυψε πως αστυνομικός έστησε αυτήν την παγίδα για να μην ξεπληρώσεις στην εν λόγω οικογένεια το δάνειο που είχε πάρει.

 

Το τρομερό περιστατικό έγινε στις 17/4/1999 στην πόλη Γκέντς του νομού Μπίγκιολ. Σύμφωνα με την δικογραφία που ετοιμάστηκε σε αυτή την ημερομηνία δολοφονήθηκαν ο 19 ετών Μεχμέτ Ελιβερέν και ο 17 ετών ανιψιός του Γιλμάζ Ελιβερέν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από την δολοφονία η αστυνομία του Γκεντς αναζήτησε την εισαγγελία και ανέφερε πως σκοτώθηκαν δύο άτομα την ώρα που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στην αστυνομία και ότι τα πτώματα τους βρισκόταν στην αυλή.

Στην έρευνα που έγινε στα σώματα των δύο νέων που φορούσαν καθημερινά ρούχα βρέθηκαν σφαίρες και τμήματα βλημάτων. Το πόδι του Μεχμέτ Ελιβερέν ήταν κομμένο από το γόνατο και κάτω ενώ στο σώμα του Γιλμάζ Ελιβερέν εντοπίστηκαν σφαίρες από Μ-16 και καλάσνικοφ. Καταγράφηκε πως πάνω τους βρέθηκαν καλάσνικοφ και βόμβες. Δεν έγινε νεκροψία, ενώ δεν έγινε καν ταυτοποίηση των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων με αυτά που υπήρχαν στα όπλα.

…………..

Σύμφωνα όμως με όσα περιγράφει κρυφός μάρτυρας αστυνομικοί πυροβόλησαν με καλάσνικοφ σε κενό χώρο δίνοντας την εντύπωση σύρραξης και μετά άφησαν το όπλο δίπλα στον νέο. Ο μάρτυρας αναφέρει πως ο εισαγγελέας που ήρθε επιτόπου κατάλαβε τι έγινε και γυρνώντας στους αστυνομικούς και δείχνοντας την γραβάτα που φορούσε ο νεκρός μαθητής είπε ¨Πάρτε τουλάχιστον την γραβάτα¨….

…………

Εφ. Ραντικάλ 18/11/2013

Σχ : Για 800 $  σκότωσαν οι δολοφόνοι αστυνομικοί τους δύο Κούρδους νέους…. Ο εισαγγελέας όταν ανέφερε ¨Πάρτε τουλάχιστον την γραβάτα¨  εννοούσε να την πάρουν για να μην φαίνεται πως ο νεαρός ήταν μαθητής λυκείου και προφανώς η γραβάτα αποτελούσε μέρος της στολής του λυκείου. Οπότε η εικόνα δεν ¨κολλούσε¨ και πολύ με αυτήν των ¨τρομοκρατών¨που θέλανε να αποδώσουν οι δολοφόνοι.