ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ DEB

ΚΑΤΑΔΙΚΗ Από την Νομαρχιακή Οργάνωση Ξάνθης του DEB

138333864514004Tα γεγονότα που συνέβησαν στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ των ομάδων Παίδων ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΟΚ ΞΑΝΘΗΣ – Α.Ε. ΞΑΝΘΗΣ.

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά της αντιδράσεις του πρόεδρου της ομάδας Ελπίδες ΠΑΟΚ Ξάνθης και κάποιων γονέων των ποδοσφαιριστών, στον προπονητή της ομάδας επειδή έδινε εντολές κατά την διάρκεια του αγώνα στους παίχτες του στην τουρκική γλώσσα.

Ως νομαρχιακή οργάνωση Ξάνθης του DEB καταδικάζουμε το γεγονός αυτό.

Είναι εξίσου λυπηρό και ανησυχητικό που αυτό το γεγονός έλαβε χώρα σε έναν αγώνα ανάμεσα σε παιδιά που είναι 6 με 7 χρονών. Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει το γεγονός που μικρά παιδιά εγκαταλείπουν έναν αγώνα προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Επίσης πρέπει να σκεφτούν οι γονείς και ο πρόεδρος της ομάδας Ελπίδες ΠΑΟΚ Ξάνθης τι είδους επιπτώσεις θα αφήσει στα δικά τους παιδιά η αντίδραση που δείξανε σε έναν προπονητή που έδινε εντολές στην τουρκική γλώσσα. Η αντίδραση αυτή που έδειξαν άτομα οι οποίοι έπρεπε να διδάσκουν στα παιδιά τους το σεβασμό σε άλλες γλώσσες, θρησκείες και πολιτισμούς είναι αρκετά ανησυχητικό. Τέτοιου είδους πράξεις βλάπτουν την κοινωνική ειρήνη, ανοχή και την κατανόηση μεταξύ των δυο πολιτισμών, σύνοικων στοιχείων και προκαλούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ο αθλητισμός είναι ειρήνη, αδελφοσύνη και φιλία. Ως νομαρχιακή ογάνωση Ξάνθης του DEB καταδικάζουμε την πράξη αυτή που βλάπτει τις αξίες του αθλητισμού και ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους περιστατικά στα αθλητικά γήπεδα.

 Ιστοσελίδα του DEB  1/11/2013