ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σημαντική επίσκεψη από την Τ.Ε.Ξ. στον Νότιο Έβρο

itb 1

Τα τουρκικά χωριά του νοτίου Έβρου είναι από τα λιγότερο επισκεπτόμενα από την ηγεσία της μειονότητας. Οι ομογενείς που ζούνε σε αυτήν την περιοχή θέτουν αυτό το θέμα, και ενίοτε κατηγορώντας λίγο τους ηγέτες της μειονότητας, λένε πως τους έχουν ξεχάσει.

Τους ξεχασμένους από την ηγεσία της μειονότητας τους θυμήθηκε η ηγεσία της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ). Η διοίκηση της ΤΕΞ στην επίσκεψη που έκανε στις 13 Νοεμβρίου, αγκαλιάστηκε με την διοίκηση του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου.

Η επίσκεψη αυτή και για την περιοχή και για τον σύλλογο αποτελούσε κάτι που γινόταν για πρώτη φορά. Διότι από τότε που ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Νότιου Έβρου μέχρι σήμερα, άλλη διοίκηση συλλόγου δεν είχε επισκεφτεί την περιοχή και τον σύλλογο.

Στην επίσκεψη που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης οι διοικούντες της ΤΕΞ στο χωριό Μεσημβρία, έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο του συλλόγου τον Μπεκίρ Μουσταφάογλου και από μέλη του Δ.Σ.

…………

Στην τρίωρη περίπου συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αύξηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

…………..

Εφ. Μιλλέτ 13/11/2013

Σχ : Περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα

http://milletgazetesi.gr/view.php?nid=2148#.UoP_a6xocco.facebook