ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ !

Στα 10 της χρόνια έγινε μάνα !

unnamed

Γιατροί στην Κωνσταντινούπολη όταν είδαν πως η νέα κοπέλα που γέννησε ήταν 10 χρονών, ενημέρωσαν την αστυνομία. Υπάρχει ισχυρισμός πως η νέα κοπέλα που έγινε νύφη με berdell (σημ. μεταφρ ; ανταλλαγή νύφης ανάμεσα σε δύο οικογένειες), φαίνεται τόσο μικρή από λάθος στο δημοτολόγιο.

Προχτές το βράδυ γύρω στις 21:00 η Η.Τ. προσήλθε με πόνους γέννας στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρτάλ Κωνσταντινούπολης. Γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγόρι. Το μωρό τοποθετήθηκε στην θερμοκοιτίδα και η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας. Αλλά οι γιατροί πρόσεξαν κάτι παράξενο. Ως ημερομηνία γέννησης της μητέρας αναφερόταν η 5/1/2003. Δηλαδή είχε γεννήσει ένα παιδί 10 ετών. Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία. Καθώς η μητέρα δεν ήξερε τουρκικά της πήραν κατάθεση με μεταφραστή.

Έγινε νύφη με berdell

H X.T ανέφερε πως καθώς την πάντρεψαν και με την δική της θέληση δεν κατήγγειλε κανέναν. Αλλά στον ανταποκριτή του Haberturk που μίλησε μαζί της περιέγραψε όλη την ιστορία της : ¨ Γεννήθηκα στο Μάρντιν από την δεύτερη γυναίκα του πατέρα μου. Έχω 14 αδέρφια, 8 εκ των οποίων είναι κορίτσια. Δεν καταγράφηκα στο δημοτολόγιο και δεν με έστειλαν ποτέ σχολείο. Πέρσι παντρεύτηκε ο μεγάλος μου αδερφός. Σύμφωνα με το έθιμο έκαναν berdell. Παντρεύτηκα με θρησκευτικό γάμο με τον αδερφό της νύφης μου. Ο Σ. είναι 23 χρονών και είναι τσομπάνης. Έβαλα νυφικό και έγινε ο γάμος. Λόγω οικονομικών δυσκολιών πήγαμε στην Προύσα. Πριν από ένα μήνα ήρθαμε Κωνσταντινούπολη. Ο άντρας μου βρήκε δουλειά σε μια βιομηχανία.

Πρόσεξα πως ήμουν έγκυος στους 5 μήνες. Δεν πήγαμε καθόλου σε γιατρό. Δεν ξέρω την πραγματική μου ηλικία αλλά η μάνα μου λέει πως ¨πρέπει να είσαι στα 18 περίπου. Μα φαίνομαι εγώ για 10 ετών ; Ο μπαμπάς μου δεν με έγραψε στο δημοτολόγιο. Για αυτό συνέβη αυτό. Παντρεύτηκε λοιπόν ο αδερφός μου και ο πατέρας μου έδωσε εμένα¨.

…………

Haberturk 26/11/2013