ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Παρουσίαση του βιβλίου του Κοσμά Καραίσκου, “Ο Σουλεϊμάν δεν αγαπάει μόνο…”

Ikona_(16)

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, στις 19.30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στον πολιτιστικό πολυχώρο της καπναποθήκης «Π», το βιβλίο του Κοσμά Καραίσκου με τίτλο:

«Ο Σουλεϊμάν δεν αγαπάει μόνο…»

Μια πραγματικότητα για την καθημερινότητα της γυναίκας στην σύγχρονη Τουρκία μας δίνουν τα γνωστά σήριαλ της τηλεόρασης. Μιαν άλλη εικόνα μας υποβάλλει η εμπειρία μας και ενδεχομένως τα στερεότυπά μας.

Πού βρίσκεται η αλήθεια; Πώς εξελίσσονται τα πράγματα; Είναι η οικονομική ανάπτυξη ικανή συνθήκη για την ισότητα των δύο φύλων;

Παίζει κάποιον σημαντικό ρόλο η θρησκευτική και πολιτισμική ταυτότητα σήμερα; Είναι συγκρίσιμες οι πραγματικότητες σε Ελλάδα και Τουρκία;

Τις απαντήσεις δίνει ο ίδιος ο Τουρκικός Τύπος, όπως αποτυπώνεται στο βιβλίο του Κοσμά Καραΐσκου, Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΔΕΝ «ΑΓΑΠΑΕΙ» ΜΟΝΟ…

Μαζί με τον ψυχίατρο Μ. Βαϊόπουλο παρουσιάζουν το φαινόμενο της έμφυλης βίας, έτσι όπως οφείλουμε να το γνωρίζουμε ειδικά στην περιοχή μας.

O Kοσμάς Καραΐσκος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968 με ρίζες από την Ήπειρο και την Ανατολική Θράκη. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Εργάστηκε επί χρόνια ως υπεύθυνος των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ στην Θράκη. Το 1998 μετείχε στην συντακτική ομάδα που ίδρυσε τον «Αντιφωνητή» όπου και αρθρογραφεί έκτοτε. Από τον Απρίλιο του 2010 είναι ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας tourkikanea.gr. Κείμενα και φωτογραφίες της ιστοσελίδας του αναδημοσιεύονται σε τακτική βάση από ΜΜΕ του κέντρου αλλά και αποτελούν αφορμές συζήτησης στην ελληνική Βουλή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ