ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ

Από ιδρυτικό μέλος του ΑΚΡ προς τον Ερντογάν : Πολύ επικίνδυνη κατάσταση

22047961

Η Φατμά Μποστάν Ουνσάλ-καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Αλπαρσλάν του Μους και εκ των ιδρυτών του ΑΚΡ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με τα σπίτια με φοιτητές και φοιτήτριες, δήλωσε ¨Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση¨.

Η Ουνσάλ μετέχοντας χτες σε εκδήλωση με θέμα ¨Γυναικεία δικαιώματα και ομοφυλοφιλικές ελευθερίες στην Τουρκία¨ που οργάνωσαν στην Κωνσταντινούπολη το ολλανδικό προξενείο και το περιοδικό Turkish Policy Quarterly, είπε τα εξής :

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

– Κατά την εποχή της 28ης Φεβρουαρίου υπήρχαν σπίτι φοιτητών στα οποία έκαμναν ναμάζι και τότε τα συσχέτιζαν με την κοινότητα Γκιουλέν. Όσο άσχημες ήταν οι έφοδοι που γινόταν τότε σε εκείνα τα σπίτια, άλλο τόσο και χειρότερη είναι η πίεση που ασκείται στα φοιτητικά σπίτια. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που θα βλάψει το στοιχείο της εμπιστοσύνης στην κοινωνία αυτή.

(Θυμίζοντας την δήλωση του Ερντογάν πως ¨Άντρες-γυναίκες δεν είναι ίσοι¨) Όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ¨Άντρες-γυναίκες δεν είναι ίσοι¨, αυτό επηρέασε τόσο πολύ την κοινωνία, που όσο και αν μίλησε μετά για την γυναίκα στο σπίτι ή για τα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζουν στην πολιτική, πλέον αυτά δεν είχαν καμία σημασία. Εμείς τότε έπρεπε να είχαμε ρωτήσει τον πρωθυπουργό, «Τι εννοείτε ;» . Έπρεπε να θέσουμε το ερώτημα ¨ Μήπως εννοείτε πως άντρας-γυναίκα δεν είναι όμοιοι¨. Διότι εκείνα τα λόγια ακόμη καθορίζουν νοοτροπίες ανθρώπων. Όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ¨Άντρες-γυναίκες δεν είναι ίσοι¨ έπρεπε όλοι να εναντιωθούν σε αυτό¨.

Εφ. Χουριέτ 7/11/2013