ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΓΙΣ-ΧΑΜΠΙΠΟΓΛΟΥ

H ABTTF συναντήθηκε με τον υπουργό Ε.Ε. της T.C.και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς

51dfd0dcf035e7c17fe7ded3077d0fd3_XL

O Χαλίτ Χαμπίπογλου-πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), στις 5 Νοεμβρίου ευρισκόμενος στις Βρυξέλες για μια σειρά από συναντήσεις, συναντήθηκε και με τον υπουργό Ε.Ε. της T.C.και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς.

Ο υπουργός Ε.Ε. της T.C.και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες για το άνοιγμα του κεφαλαίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που αφορά την Περιφερειακή πολιτικής και τον συντονισμό των διαρθρωτικών μέσων, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου.

Στην συνάντηση αυτή ο Χαλίτ Χαμπίπογλου τον ευχαρίστησε που δέχτηκε να συναντήσει την ABTTF, όπως και για την ευαισθησία και το στενό του ενδιαφέρον για την Δυτική Θράκη. Ο Χαμπίπογλου περιέγραψε στον Μπαγίς –που τον Οκτώβριο επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη και συναντήθηκε με την μειονότητα- τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, όπως και τις εργασίες που κάνει η ABTTF σε διεθνές επίπεδο για να συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 6/11/2013