ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

O πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε την κομματική οργάνωση Ξάνθης και τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν

1

Στις 7 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μαζί με τον υπεύθυνο του DEB-Έβρου Αλή Πεντζάλ, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του DEB και σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ, και οι Σερκάν Χαλίλ και Σεντάτ Αλή από την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του DEB, επισκέφτηκαν τα γραφεία του κόμματος στον Έβρο που είναι στο Μεγάλο Δέρειο και τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν

Ο πρόεδρος και η ομάδα του έγιναν δεκτοί από τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υπεύθυνο του DEB-Έβρου Αλή Πεντζάλ, που τους φιλοξένησε στα κομματικά γραφεία. Στην συγκέντρωση εκεί παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος των θρησκευτικών λειτουργών Αμπντουρραχίμ Κουρού.Ο Αλή Πεντζάλ και ο υπεύθυνος των θρησκευτικών λειτουργών Αμπντουρραχίμ Κουρού περιέγραψαν στον πρόεδρο Τσαβούς τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Στην διαβούλευση που έγινε συζητήθηκε το τι πρέπει να γίνει για την εξάλειψη των προβλημάτων.

DSC_0003_6

 

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης ομαδικά πήγαν στον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν. Την επιτροπή εκεί την υποδέχτηκε ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του ιδρύματος Διαφύλλαξης του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση του τεκέ. Επίσης κάλεσαν τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς και αυτούς που ήταν μαζί του στις εκδηλώσεις του Ασουρέ και στα Σαράντα Κουρμπάνια που θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως πέρσι άγνωστα άτομα είχαν κλέψει την πινακίδα του τεκέ από την πύλη των Σαράντα. Τότε ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς έβαλε να γίνει νέα πινακίδα, και την κρέμασε στην θέση της.

Στην ομιλία που έκανε εκεί ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς τόνισε πως πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο που πέρασε από τους Οθωμανούς στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, και το οποίο πρέπει να προσεχθεί πολύ. Τόνισε πως τα τζαμιά μας και οι τεκέδες μας αποτελούν τις μεγαλύτερες αποδείξεις της παρουσίας μας σε αυτά τα εδάφη και τα ωραιότερα μνημεία που θρέφουν τον πολιτισμό μας. Μετά από την επίσκεψη στον τεκέ, ο αντιπρόεδρος Πεντζάλ παρέθεσε ένα γεύμα προς τον πρόεδρο Τσαβούς και τους άλλους που ήταν μαζί του.

Ιστοσελίδα του DEB 8/11/2013

 Σχ : Τελικά στον κόσμο αυτό αν δουλεύεις  αμοίβεσαι . Να π.χ. ο Κουρού από το Δέρειο είναι ο ελέω προξενείου ιμάμης που συκοφαντούσε παντού την Χαρά Νικοπούλου. Τώρα λοιπόν βλέπουμε πως  η ¨υψηλή πύλη¨ τον αναβάθμισε σε ¨υπεύθυνος των θρησκευτικών λειτουργών¨ !