ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ…

Κείμενο του ιστολόγιου 19/10/2013

g

Ένα σχόλιο που λέει πολλά

Ο κ. Αλή Πεντζάλ-αντιπρόεδρος του DEB από το Μεγάλο Δέρειο κάνει μια κοινοποίηση στους φίλους του σχετικά με την πολύ καλή εκδήλωση που έκανε η μητρόπολη Πειραιά σχετικά με την Θράκη στην Αθήνα. Το σχόλιο του από πάνω είναι το εξής :

¨Ο δρόμος που θα ακολουθηθεί σχετικά με την μειονότητα τα επόμενα χρόνια¨ 

Το ενδιαφέρον όμως είναι στο σχόλιο που κάνει ο κύριος Αχμέτ Τουναχάν από κάτω :

¨Ωραίο συνέδριο…Που το βρήκες αυτό…Στην πραγματικότητα από την σκοπιά των Ελλήνων τα λένε πολύ σωστά…

Εξ όσων αντιλαμβάνομαι το θέμα δεν είναι στους Έλληνες αλλά και στην μειονότητα και στον τομέα…

Όσο ο τομέας ακολουθεί αυτήν την ανόητη και ημερήσια πολιτική, αναπόφευκτα θα δικαιώνονται αυτοί οι άνθρωποι… Για όσο ο τομέας δεν διασώζεται από την δίνη του Φετουλλάχ και για όσο δεν σταματάνε να ευνοούνε ανθρώπους στην Δυτική Θράκη αυτοί (που έκαναν το συνέριο) είναι αναπόφευκτο πως θα δικαιώνονται….

Όταν είναι ολοφάνερο το ρεζιλίκι του τομέα στις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια, είναι αναπόφευκτο πως τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στα πανεπιστήμια της Ελλάδας. ….

Για παράδειγμα πέρσι παιδιά που πήραν βαθμολογία 60 έμειναν από έξω και στην ίδια σχολή μπήκαν άτομα που έγραψαν 38….

….…………….

………………

Αλλά αυτά τα παιδιά που πήραν 89 βαθμούς (σχ. μεταφρ : και έμειναν από έξω) θα μισήσουν και την Τουρκία και τον τομέα….Και θα δικαιώσουν αυτούς που οργάνωσαν αυτό το συνέδριο¨.

Ο ¨τομέας¨ προφανώς είναι το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ή απλά το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. Έτσι για να αντιλαμβανόμαστε και το τι ¨παίζει¨ μέσα στην μειονότητα.