ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ο Εγεμέν Μπάγις στην Δυτική Θράκη

b13898b1383c13d7b3e580d889135afe_L

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής της Τουρκίας Εγεμέν Μπαγίς, στα πλαίσια της ιδιωτικής επίσκεψης που άρχισε από την Αθήνα, έφτασε απόψε και στην Κομοτηνή. Και κατευθείαν μετείχε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Συμβουλευτική Επιτροπή.

Στο δείπνο μετείχαν εκλεγμένοι μουφτήδες, βουλευτές, δήμαρχοι και πρόεδροι σωματείων.

Μετά από το δείπνο έκαναν από μια ομιλία ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Οι εκλεγμένοι μουφτήδες στις ομιλίες που έκαναν έθεσαν τα θέματα και τα αιτήματα της μειονότητας.

Αργότερα πήρε τον λόγο ο υπουργός Ε.Ε. και ο αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής για τις συναντήσεις του στην Αθήνα. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα θέματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και έδωσε σημαντικά μηνύματα προς την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Αύριο Τετάρτη θα επισκεφθεί μειονοτικούς συλλόγους και κατά τις βραδινές ώρες θα επιστρέψει Τουρκία μέσω Ιψάλων.

Εφ. Τρακιανίν Σεσί 8/10/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone