ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

Πατέρας στην Υεμένη έκαψε και σκότωσε την κόρη του επειδή ¨συναντιόταν με τον αρραβωνιαστικό της¨

images

Το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης ανακοίνωση πως 15χρονη κοπέλα δολοφονήθηκε από τον πατέρα της που την έκαψε επειδή ¨συναντιόταν με τον αρραβωνιαστικό της¨

Στην ανακοίνωση των αρμοδίων δεν αναφέρεται ξεκάθαρα η ημερομηνία θανάτου της κοπέλας, ενώ καταγράφεται πως ο 35 ετών πατέρας της, συνελήφθη σε χωριό της επαρχίας Ταίζ.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναφέρεται πως ¨Ο πατέρας ανέφερε πως έκανε αυτό το φρικτό έγκλημα επειδή η κόρη του συναντιόταν με τον αρραβωνιαστικό της¨.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

…………

Σύμφωνα με την Οργάνωση Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότερα από τα μισά νέα κορίτσια στην Υεμένη παντρεύονται πριν γίνουν 18 χρονών.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλή Ελ Μπαχρί ανέφερε πως είναι ανάγκη η κυβέρνηση να αναπτύξει ένα σοβαρό σχέδιο δράσης σχετικά με αυτό το θέμα, και τόνισε πως μεγάλο τμήμα των εγκλημάτων τιμής ούτε καταγράφεται ούτε τιμωρείται.

Μεγάλη συζήτηση είχε προκληθεί στην Υεμένη τελευταία, μετά από τον θάνατο από εσωτερική αιμορραγία κατά την πρώτη νύχτα του γάμου ενός 8χρονου κοριτσιού που το είχαν παντρέψει με 40χρονο.

Εφ.Χουριέτ 24/10/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone