ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ¨ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΑΣΑΝΤ¨

Απάντηση από τις ΗΠΑ προς τον Ερντογάν : Ο Άσαντ δεν είναι τρομοκράτης

38

Μαρί Χαρφ-εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ : Το ότι το καθεστώς Άσαντ στα πλαίσια του σχεδίου του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν σημαίνει πως διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση. Το καθεστώς Άσαντ είναι ανάγκη να φύγει και η προσωρινή κυβέρνηση που θα έρθει θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του σχεδίου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό ακριβώς έχει πει και ο υπουργός Κέρρι.

………………..

Η Χαρφ ερωτηθείσα για τον χαρακτηρισμό του Άσαντ ως ¨τρομοκράτη¨ από τον Ερντογάν, δήλωσε : Ο Άσαντ έχασε την νομιμότητα του. Ο Άσαντ είναι ένας σκληρός δικτάτορας που σκότωσε πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους και πρέπει να φύγει¨. Η Χαρφ στην ερώτηση ¨Βλέπετε τον Άσαντ ως τρομοκράτη ;¨, απάντησε : ¨Δεν θα χρησιμοποιήσω αυτή την λέξη. Αλλά θα χρησιμοποιήσω κάθε όρο σχετικά με το πόσο κακός άνθρωπος είναι, πόσο καταστροφικός για τον λαό του ηγέτης, και για το πόσο έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση.

Η Χαρφ ερωτηθείσα για το γραφείο που σχεδιάζει να ανοίξει στην Τουρκία η Χαμάς, είπε πως δεν έχουν αλλάξει η θέσεις τους για αυτό το κίνημα, και πρόσθεσε πως ¨Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση¨.

Telgrafhane 10/10/2013