ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

enoria 1

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Άκης Γεροντόπουλος μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε η μητρόπολη Πειραιά δήλωσε : ¨ Οι Πομάκοι έχουν ελληνική συνείδηση, είναι ανάγκη να προσέχουμε όταν μιλάμε για αυτούς. Είναι Έλληνες πολίτες απλά έχουν διαφορετική θρησκεία¨.

Στην συνεδρία αυτή τον συντονισμό της οποίας είχε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Χολέβας, δίπλα στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Άκης Γεροντόπουλο, μετείχαν ως ομιλητές η καθηγήτρια Έλενα Χορτή, ο πρόεδρος του συλλόγου Σμυρνιών στρατηγός εν αποστρατεία Ευάγγελος Τσίρκας και ο πρόεδρος του συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών ναύαρχος εν αποστρατεία Τάκης Παρασκευόπουλος. Οι ομιλητές στις ομιλίες που έκαναν φαίνονται να ονομάζουν τους ανθρώπους που απαρτίζουν την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης, ¨Πομάκους¨, ¨Τσιγγάνους¨ και ¨Τουρκογενείς¨.

Πριν από τις ομιλίες της συνεδρία, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της καθηγήτριας Ελένης Χορτή με τίτλο ¨Πομάκοι : Στα ίχνη της Θρακικής ιστορίας¨.

Εφ. Μπιρλίκ 17/10/2013

Σχ : κ. Γεροντόπουλε μερικές φορές είναι καλύτερα ίσως να μασά κανείς παρά να μιλά… Διότι αυτό που δηλώσατε, εν πολλοίς είναι ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ. Και καμιά φορά θα ήταν καλό να κουνάτε και το δαχτυλάκι σας ώστε το επιθυμητό να γίνει και πραγματικότητα. Διότι καλά τα χειροκροτήματα στον Πειραιά, αλλά η ¨πρώτη γραμμή¨ είναι αλλού και το ¨στράτευμα¨ σας εκεί δείχνει εγκαταλελειμμένο….