ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

¨Η Τουρκία κατέδωσε στο Ιράν τους πράκτορες του Ισραήλ¨turkiye_israil_iran_icΟ Ντέϊβιντ Ιγνάτιους ισχυρίστηκε πως Η Τουρκία έδωσε στο Ιράν ονόματα πρακτόρων του Ισραήλ.

Ο Ντέϊβιντ Ιγνάτιους , εκ των πρωταγωνιστών της κρίσης “One Minute” στο Νταβός το 2009,στο σημερινό άρθρο του στην Ουάσιγκτον Ποστ εμφανίζει ένα πολύ κρίσιμο ισχυρισμό.

Αναφέρει πως πέρσι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ ήταν τόσο κακές, που η κυβέρνηση του ΑΚΡ μετέφερε στο Ιράν τις ονομασίες κάποιων Ιρανών που εργαζόταν για το Ισραήλ. Οι Ιρανοί αυτοί πράκτορες συναντιόταν με πράκτορες της Μοσσάντ μέσα στην Τουρκία. Ο αριθμός των ονομάτων των πρακτόρων που έδωσε η Τουρκία στο Ιράν είναι 10.

Ο Ιγνάτιους αναφέρει πως ¨σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα¨ επρόκειτο για μια σημαντική απώλεια στο θέμα των πληροφοριών, και ότι αξιολογήθηκε ως μια προσπάθεια να ¨χαστουκιστούν¨ οι Ισραηλινοί.

O Iγνάτιους καταγράφει πως παρά το ότι η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών βλέπει τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν ως ¨Διευθυντή της Ιρανικής υπηρεσίας πληροφοριών –Άγκυρας¨, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να συνεργάζονται μαζί του. Ο αρθρογράφος αναφέρει πως παρά την εκ μέρους της Τουρκίας αποκάλυψη των πρακτόρων του Ισραήλ, οι ΗΠΑ δεν διαμαρτυρήθηκαν για αυτό, αλλά μάλιστα κατά μήκος όλης της περσινής χρονιάς οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις ενδυναμώθηκαν.

Haber.sol.org 17/10/2013